Херсон °C

Форму для школярів можуть відмінити

Новости » Общество
0
На офіційному Інтернет-представництві Президента України зареєстрована петиція з вимогою скасування указу президента, яким врегульовано питання форми для школярів у навчальних закладах і надати право школам та батьківській громаді самостійно вирішувати питання зовнішнього вигляду учнів у школі.
Автори петиції  - батьки. У тексті зазначено, що, незважаючи на передачу більшої кількості повноважень, щодо забезпечення функціонування шкіл, таке питання, як шкільна форма, її види, і навіть виробник досі регулюється указом президента, датованим ще 1996 роком.  
«На наш погляд, зміст цих нормативних документів є дискримінаційним і порушує права дітей та батьків. Коли вищенаведений указ президента Кучми ухвалювався у 1996-му році, його автори декларували як мету забезпечення дітей недорогою шкільною формою, при цьому соціально незахищені категорії населення мали отримувати її безкоштовно. Цього за фактом не відбувається», - йдеться у тексті петиції.
Автори звернення також наголошують, що нині шкільна форма стала настільки дорогою, що суттєво позначається на бюджеті родин, які мають дітей шкільного віку.
«Наявність цього указу президента дає право окремим авторитарним керівникам шкіл ще й вимагати від батьків придбання форми певного зразка, нерідко за завищеними цінами», - наголошують автори петиції.
У зв’язку цим автори петиції просять скасувати указ від 12 червня 1996 р. №417/96 та урядову постанову від 22 серпня 1996 р. № 1004 та надати право навчальним закладам та батькам самостійно вирішувати питання зовнішнього вигляду учнів у школі.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: