Херсон °C

У Геройському відбулися масштабні навчання

Новости » Общество
0
У Геройському відбулися масштабні навчанняНа базі Геройського лісництва Збур’ївського лісомисливського господарства Голопристанського району відбулися спільні командно-штабні тренування за темою «Організація гасіння масштабної лісової пожежі. Відпрацювання порядку управління силами та засобами, задіяними до гасіння пожежі. Вдосконалення питань організації взаємодії та координації дій». Про це йдеться у повідомленні сайту Херсонської ОДАНавчання проходили під керівництвом заступника голови Херсонської ОДА Вадима Чабана.
За тактичним задумом у лісовому масиві Геройського лісництва після відпочинку в лісі невстановлених осіб, які покинули вогнище незагашеним, виникла лісова пожежа. У результаті поривчастого вітру вогонь швидко розповсюдився лісовою підстилкою, пожежа є низовою із загрозою переходу у верхову. Розповсюдженню вогню в лісовому масиві сприяє наявність сухої трави, повалених сухих дерев та хвойної підстилки.
В результаті високої пожежної небезпеки (4 класу), пов’язаної із високою температурою повітря (до +28°С) сильного вітру (до 20-25  м/с) пожежа швидко розповсюджується. З моменту отримання повідомлення, до місця виникнення лісової пожежі направлено відділення 8-ДПРЧ Голопристанського району та 2-а відділення на автоцистернах 21-ДПРЧ Олешківського району. Далі, ліквідація надзвичайної ситуації здійснюється за планом заходів: вчасного прибуття особового складу ГУ ДСНС України в Херсонській  області,  розгортання на місці надзвичайної ситуації зведеного загону та проведення гасіння лісової пожежі. Тренування по перевірці сил і засобів підрозділів ГУ ДСНС у Херсонській області до дій за призначенням у разі виникнення надзвичайної ситуації проводились протягом дня. Завдання з ліквідації надзвичайної ситуації були відпрацьовані.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: