Херсон °C

Трагедія в гімназії №1

Новости » Общество
13

Син вчительки гімназії №1, котра втратила свідомість на робочому місті, а згодом померла, звертається до журналістів з проханням відкрито провести розслідування в трагедії, що сталася з його мамою:

«Я, Мамренко Максим Аркадійович, прошу допомогти розібратися і вжити заходів щодо ситуації, що сталася 16 березня 2017 року в Херсонській гімназії № 1 за адресою м. Херсон, вул.. Святих Кирила та Мефодія 17б, з моєю мамою учителем математики Мамренко Наталією Василівною, що мала наслідком доведення її до інсульту з летальним наслідком.

За розкладом у моєї мами повинно було бути 6 уроків поспіль з першого. Після першого уроку до школи прийшли батьки учня 6-В класу Радіона Макарочкіна-Береста: мати – Альона Миколаївна Макарочкіна-Берест і його тітка – Щебетовська Наталія Олександрівна з метою розібратися в інциденті що стався напередодні 15 березня 2017 року з його телефоном на уроці фізкультури.

Наталю Василівну викликали як класного керівника 6-В класу до учительської о 9 год. 30 хв. Під час сварки в учительській були присутні в.о. директора школи Войтович Людмила Володимирівна, заступники директора Равкіна Олена Ігорівна, Задніпряна Катерина Сергіївна, психолог Окуневич Тетяна Олександрівна, соціальний педагог Зелінська Олена Сергіївна; мати і тітка учня 6-В класу Радіона Макарочкіна-Береста і класний керівник 6-В класу моя мама Мамренко Наталя Василівна. Ця сварка і суперечка між адміністрацією, батьками і класним керівником тривала близько однієї години. Все це відбувалося під час навчально-виховного процесу, який був зірваний в результаті цього конфлікту. В цей час у мамі були уроки, але її не відпускали, за що вона хвилювалася, бо діти були без нагляду.

Під час сварки моїй мамі стало погано, вона сиділа взявшись руками за голову, але ніхто із присутніх членів адміністрації не звернув на це уваги і не викликав медсестру або швидку допомогу. Сварка припинилася о 10 год. 20 хв. Коли батьки Радіона пішли з гімназії. Моя мама Наталя Василівна не змогла вийти з учительської і піти на свій 3 урок, бо їй стало зле. Вона не змогла піднятися з місця в учительській, її самопочуття погіршувалося.

Медсестри в школі не було. Директорка Устинова Наталія Валентинівна була відсутня, перебувала за кордоном. Заступник директора Задніпряна Катерина Сергіївна викликала швидку допомогу. Надати первинну медичну допомогу моїй мамі в гімназії було нікому. Коли приїхала швидка у моєї мами констатували інсульт і забрали до КЗ «Херсонська міська клінічна лікарня ім.. Є.Є. Карабелеша» за адресою м. Херсон, вул. Ушакова 22/1.

Після двох діб проведених у реанімації клінічної лікарні моя мама Мамренко Наталя Василівна померла не прийшовши у свідомість 18 березня 2017 року о 10 годині ранку.

Моя мама пропрацювала 26 років у Херсонській загальноосвітній школі № 1 Херсонської міської ради (нині Херсонська гімназія № 1), виховала декілька поколінь учнів.

Прошу допомогти розібратися із цим випадком, який трапився на робочому місці під час навчально-виховного процесу і призвів до смерті людини.

У разі доведення факту прошу допомогти покарати адміністрацію гімназії № 1 (Войтович Л.В., Равкіну О.І., Залніпряну К.С.), психолога Окуневич Т.О., соціального педагога Зелінську О.С., батьків Макарочкіна-Береста за доведення учителя Мамренко Н.В. до інсульту. В діях адміністрації вбачаю бездіяльність по відношенню до класного керівника Мамренко Н.В., що призвела до тяжких наслідків. Адміністрація не змогла вжити заходів щодо вирішення конфлікту, порушила всі нормативно – правові документи (Положення про загальноосвітній навчальний заклад, інструкції з охорони праці, статут школи, колективний договір, посадові інструкції, контракт, ЗУ «Про освіту», ЗУ «Про загальну середню освіту»), моральні та етичні норми, зірвавши навчально – виховний процес, що призвело до смерті Мамренко Н.В.

Окрім цього, треба зазначити, що це не перший випадок інсульту в цій гімназії. У минулому навчальному році у вчителя початкових класів Олейніченко Валентини Василівни стався інсульт. У вчителя початкових класів Вовченко Лариси Павлівни, що була першою вчителькою цього класу теж був інсульт. Адміністрація гімназії не вжила жодних заходів, щоб цього не повторилося.

Моя мама, Мамренко Н.В., неодноразово зверталась до адміністрації закладу, щоб їй зменшили навантаження і взяли ще вчителя математики, бо 34 години, тобто дві ставки для неї було важким тягарем.

На даний час адміністрація гімназії на чолі з Устіновою Н.В. намагається приховати цей кричущий випадок. 16 березня 2017 року, коли я і моя сестра перебували в гімназії і намагалися з’ясувати обставини цієї трагедії, секретар Устінової Н.В. – Тетяна Михайлівна при свідках намагалася відкупитися від нашої родини і зам’яти цю справу, пропонуючи нам гроші, на що категорично отримала мою відмову.

Наше горе і скорбота не має меж. Наша родина втратила маму, бабусю, дружину. І ніхто нам її не поверне. Ми існуємо і знаємо, що ті, хто це накоїв живі, ходять по Землі і не покарані.

Прошу допомогти покарати всіх учасників тієї сварки і конфлікту, що стався 16 березня 2017 року в гімназії. Покарати директора гімназії Устінову Н.В., що намагається приховати цю трагедію і не вжила жодних заходів щодо тих, хто це зробив.

Прошу допомогти покарати роботодавця (Управління освіти Херсонської міської ради в особі Ніконова Ю.М.) за те, що досі не проведене розслідування з приводу цього нещасного випадку на робочому місці і не покаранні винуватці цієї трагедії.

 

Максим Мамренко»

13 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: