Херсон °C

Юні туристи Херсонщини побували на екскурсіях

Новости » Общество
0
Нарешті юні туристи Херсонщини дочекалися весняних канікул та довгоочікуваного тепла. І звичайно жодний небайдужий до подорожей в ці теплі, весняні дні не зміг всидіти вдома. Туристи гуртка «Пішохідний туризм» під керівництвом Шупер М.В. та Горшкової Д. О. розпочали свою подорож з 25 по 27 березня за маршрутом Херсон - ст. Пойма - с. Нечаєво – с. Саги Праві – ст. Цюрупинськ - Херсон. Маршрут походу був спланований так щоб його учасники змогли взяти участь у змаганнях зі спортивного орієнтування «Кубок Олешшя» та принесли в копилку Центру чергові нагороди: Єлізавета Остапенко – І та ІІ місце за 2 дні змагань, Ніколь Сергєєва  – ІІ місце. Про це йдеться на офіційній сторнці Фейсбук Херсонського обласного центру туризму.
Для юних спортсменів-початківців були проведені змагання зі спортивного орієнтування, в яких взяли участь вихованці гуртків «Юні туристи-краєзнавці», «Пішохідний туризм».
Весело та пізнавально провели канікули юні краєзнавці Центру, з метою профорієнтаційної підготовки вони відвідали підприємства міста та області. Вихованці гуртка «Пішохідний туризм» відвідали ТОВ «Оса» по виробництву пельменів, де ознайомились з роботою працівників, машинним обладнанням. Цікава екскурсія закінчилась дегустацією пельменів. Для вихованців гуртка «Пішохідний туризм» та учнів загальноосвітньої школи №50 проведена екскурсія на ЗАО «Чумак». Діти ознайомились з виробництвом соусів, кетчупів, на власні очі побачили роботу пакувального цеху. Їх подорож продовжувалась по місту Нова Каховка, де ознайомились з історією міста, відвідали краєзнавчий музей, гордість каховчан - міський парк «Казкова діброва». Вихованці гуртка «Юні туристи – краєзнавці» відвідали Херсонський хлібокомбінат, де познайомилися з процесом виробництва хліба та хлібобулочних виробів. Із задоволенням поласували смачними булочками.
Для учнів загальноосвітньої школи №55 проведена екскурсія до Григоріє-Бизюкова монастиря. Юні мандрівники побачили багато цікавого – залишки палацового комплексу монастиря, руїни вівтарної арки Вознесенського собору, залишки мурів з баштами та фантастичні краєвиди Каховського моря та його узбережжя.
Для учнів спеціалізованої школи з поглибленим вивченням української мови №52 проведена пізнавально-виховна екскурсія до міста Одеса. Діти ознайомились з історичними та архітектурними пам’ятками міста. Запам’ятається дітям екскурсія в музей цікавої науки з відвідуванням електричного шоу, де всі закони фізики можна було не тільки побачити, але й самим долучитись до практичної частини. В музеї кіностудії ім. О.П. Довженка для дітей проведена екскурсія музейними залами, ознайомленням з декораціями до фільмів «Д’Артаньян та три мушкетери», «Діти капітана Гранта», «Граф Монте Крісто» , сучасним знімальним майданчиком. Стомлені, але дуже задоволені, з новими позитивними враженнями та з медалями зі змагань діти повернулись додому та вже планують свої літні канікули.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: