Херсон °C

Підлітки Олешок в колі друзів

Новости » Общество
0
Вже близько десяти років поспіль працює клуб «В колі друзів», який був створений спеціалістами Олешківського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді для дітей, які влаштовані в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу. За цей час діти стали ближче один до одного, навчились будувати взаємовідносини та розуміти оточуючих. Наближається час, коли вони розпочнуть самостійне життя.
Але не так легко молодій людині вступити в це самостійне життя. Багато чому треба навчитись та багато чого зрозуміти.
І знову тренувальним майданчиком стали зустрічі в клубі «В колі друзів», якими стали насправді всі учасники.
Спеціалістами центру розроблено цикл тренінгових занять по підготовці молоді до самостійного життя, в яких прийматимуть участь 12 юнаків та дівчат з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.
В квітні 2017 року вже відбулось два таких заняття за темою «Яким я бачу своє майбутнє» та «Сімейний бюджет», де підлітки навчались ставити перед собою мету та досягати її. Через тренувальні вправи діти вчились підбирати методи, за допомогою яких вони  могли б спонукати самих себе до діяльності, а також навчились здійснювати самоконтроль щоб відмічати  навіть незначні просування до  своєї мети.
Метою другого заняття було підготувати учасників до оволодіння елементарними практичними навичками щодо планування сімейного бюджету, сприяти вихованню громадянської компетенції в галузі економічних знань. Діти спробували себе в ролі батьків, яким необхідно було розподілити сімейний бюджет, вчились приймати рішення, враховуючи потреби кожного члена сім'ї.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: