Херсон °C

У Олешківському районі відновлять перевезення пільговиків залізничним траснпортом

Новости » Общество
0
На залізничних станціях Олешківського району та на залізнично-дорожньому вокзалі м. Херсона з’явилися об’яви, що в зв`язку з тим, що районною державною адміністрацією Олешківського району не укладено  угоду з Херсонською дирекцією залізничних перевезень про компенсацію витрат за перевезення пільгових категорій населення припиняється перевезення на пільгових умовах мешканців Олешківського району залізничним транспортом. Першим заступником голови районної державної адміністрації Костянтином Бугановим ініційовано створення тимчасової комісії по вивченню питання щодо компенсації витрат за перевезення пільгових категорій населення району залізничним транспортом, яка 20 квітня провела своє засідання. Про це повідомляє сайт Херсонської ОДА.
Протягом 2016 року регіональною філією «Одеська залізниця»  перевезено пільговиків району на суму 745,3 тис. грн., але  компенсації не отримано. Забезпечуючи перевезення пільгових категорій громадян дирекція залізничних перевезень вимушена брати на себе значні збитки. За січень-лютий 2017 року регіональною філією «Одеська залізниця» здійснено перевезень пільгових категорій громадян на суму 94899,88 грн.
Послугами пільгового перевезення залізничним транспортом користуються переважно мешканці сільської місцевості. Враховуючи що  залізничний  транспорт, насамперед приміський, залишається доступним видом транспорту для найбільш малозабезпечених категорій населенням голова Великокопанівської ОТГ Костенко В.Д., голова Раденської сільської ради Кравченко О.В., голова Брилівської сільської ради  Медвєдєва І.Г. одноголосно прийняли рішення підтримати пільговиків, які проживають на підвідомчій радам та об`єднаній громаді територіях на умовах співфінансування, тобто – 50% компенсують ради 50% компенсує районний бюджет.
Буганов К.М. наголосив на тому, що район завжди підтримує пільговиків, питання співфінансування буде винесено на розгляд депутатського корпусу району. Управлінню соціального захисту надано доручення вивірити списки пільговиків по населеним пунктам. Голови рад та об`єднаної громади запропонували укладати угоди на перевезення залізничним транспортом безпосередньо з ВП «Херсонська дирекція залізничних перевезень РФ «Одеська залізниця».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: