Херсон °C

ДАБІ передала Новій Каховці містобудівні повноваження

Общество, Экономика
0
Державна архітектурно-будівельна інспекція України в рамках процесу децентралізації системи держархбудконтролю передала містобудівні повноваження Новій Каховці. За словами голови Держархбудінспекції Олексія Кудрявцева, ефективна контрольно-інспекційна робота новоутвореного органу дозволить місцевій владі унеможливити випадки незаконного будівництва та створити комфортні умови для будівельного бізнесу.
«В ході децентралізації Херсонська область не демонструвала достатньої активності – до цього часу новоутворений орган було зареєстровано лише в Херсоні. Тож сподіваюся, інші громади регіону візьмуть приклад Нової Каховки на озброєння і приєднаються до реформи держархбудконтролю. Це дасть змогу залучити нові інвестиції на місця, активувати будівельну сферу та значно покращити якість та безпеку інфраструктури», – сказав Олексій Кудрявцев.
Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко, в свою чергу, зауважив, що набуття нових повноважень – це важливий крок для міста. «Нова Каховка – приморське місто із потужним промисловим та туристичним потенціалом, тож ми здатні реалізувати масштабні будівельні проекти, – заявив Володимир Коваленко. – А нові містобудівні повноваження дадуть громаді додатковий стимул для розвитку».
З усіх питань, що стосуються державного архітектурно-будівельного контролю,  мешканці Нової Каховки можуть звертатися до новоутвореного органу, який знаходиться за адресою: м. Нова Каховка, пр. Дніпровський, 23.
Станом на сьогодні повноваження держархбудконтролю отримали 65 населених пунктів. Серед них є і Херсон.
 «Гаряча» лінія щодо питань, пов’язаних із децентралізацією повноважень у сфері архбудконтролю проводиться щоденно з 10.00 до 12.00 за телефоном: (044) 291-69-64.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: