Херсон °C

Юні краєзнавці Бериславщини готуються до Профі-квесту

Новости » Общество
0
Триває робота у обласному масовому Профіквесті для учнівської молоді «В долонях степу і Дніпра». Бериславський район представляє команда «Юні орли» - учні 9-Б класу ЗОШ №3. Учасники проекту провели велику роботу та зібрали багато цікавої інформації.
Проект започатковано під патронатом обласної державної адміністрації за ініціативи Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки та Херсонського обласного центру зайнятості. 
Основними завданнями проекту є сприяння національно-патріотичному вихованню шкільної молоді, забезпечення ефективної профілактичної роботи щодо запобігання молодіжного безробіття, розширення знань підростаючого покоління про перспективні напрямки економічного розвитку області, його орієнтації у виборі діяльності на потребу регіонального ринку праці. Команди отримали завдання – вивчити привабливі місця своїх районів, розробити туристичний маршрут, екскурсію. 
Участь у цьому проекті спонукає дітей самостійно здобувати інформацію про історію, розвиток, природу, різноманітні цікавинки рідного краю та ділитись зібраною інфомацією з іншими учасниками проекту і зацікавленими особами. 
Об’єктами вивчення туристичного потенціалу району стали історичні пам’ятки Бериславщини. Протягом вересня-жовтня 2016 року діти в супроводі координаторів відвідували Кам’яну каплицю часів Кримської війни 1853-56 років, яка знаходиться на «Військовому кладовищі», Введенську церкву, Пам’ятний дзвін часів козацької слави на місці фортеці Кизи-Кермен, Храм Архистратига Михаїла (Шведська кірха), Храм та каплицю УГКЦ та Євангельсько-лютеранську кірху, Виноробне господарство Князя П.М.Трубецького та вежу Вітовта біля сіл Козацьке і Веселе. Відвідуючи історичні місця діти збирали матеріал, записували легенди, які розповідали місцеві краєзнавці та фотоматеріал для укладання туристичного путівника району та створення рекламно-інформаційних матеріалів.
Було складено план роботи команди на 2016-2017 роки координаторами. Протягом березня й квітня члени команди проводять масштабну піар-кампанію серед учнівської молоді Берислава. Зараз бериславські «профіквестівці» працюють над дизайном сувенірної продукції, розробкою маршруту екскурсії і створенням рекламних відеороликів про наш край.
11 травня 2017 року в історико-розважальному комплексі «Зелені хутори Таврії», відбудеться відбірковий тур сценічних PR-презентацій «Херсонський край мій вабить і дивує» та гала-концерт фіналістів. 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: