Херсон °C

Команда Скадовського району – переможниця Профіквесту «В долонях степу і Дніпра»

Новости » Общество
0
Команда Скадовського району – переможниця Профіквесту «В долонях степу і Дніпра»11 травня відбувся фінальний захід масового профорієнтаційного заходу для шкільної молоді: огляд творчих розробок учасників обласного Профіквесту «В долонях степу і Дніпра». У цей день близько 500 учасників Профіквесту – учні, вчителі, бібліотекарі, спеціалісти служби зайнятості – з’їхалися з усіх міст та районів Херсонщини до історико-розважального комплексу «Зелені хутори Таврії» Голопристанського району Херсонської області позмагатися у останній номінації проекту – сценічній PR-презентації «Херсонський край мій вабить і дивує». У своїх виступах команди повинні були представити Херсонщину за матеріалами, зібраними протягом дії проекту та опублікованими на спеціальному блозі.
На урочистому відкритті були присутні почесні гості: керівник апарату обласної державної адміністрації В.Клюцевський, голова Голопристанської районної державної адміністрації Т.Гасаненко, голова Голопристанської районної ради В.Соловйов, Голопристанський міський голова О.Бабич, науковий співробітник науково-дослідної лабораторії професійної орієнтації Інституту підвищення кваліфікації Державної служби зайнятості України Н.Балашова.
Під час промови гості привітали молодь та побажали чесних змагань. «Профорієнтаційна робота з учнівською молоддю у будь-який формі, це важливе завдання служби зайнятості, - підкреслив директор обласного центру зайнятості Євгеній Єрашов. – Адже вибір професії відбувається без життєвого і професійного досвіду. Тому саме на цьому етапі учні потребують кваліфікованої допомоги фахівців. А державна служба зайнятості має багато інструментів для виконання цієї задачі».
Також в рамках заходу було організовано Ярмарок, на якому учасники проекту представили глядачам та журі свої напрацювання у формі туристично-сувенірної продукції та інсталяцій, адже з травня 2016 року учасниками було багато зроблено: визначали туристично-привабливі об’єкти дослідження та складали туристично-екскурсійних маршрути у районах та містах; вивчали та збирали матеріали згідно з цими маршрутами; організовували літні експедиції за маршрутами з відвідуванням визначених об’єктів з метою їх фотографування та відео зйомки; розробляли PR-кампанії власного екскурсійного маршруту та туристичних об’єктів тощо. Зрозуміло, що все це потрібно було не тільки віднайти, але й вміло презентувати.
Подяками голови Херсонської обласної державної адміністрації було відзначено кращих координаторів проекту у містах та районах – з числа працівників центрів зайнятості, фахівців дитячих бібліотек та педагогічних працівників – організаторів обласного проекту.
Переможці були визначені та нагороджені у кожній номінації. Але..
Гран-прі інноваційного проекту «Обласний профіквест «В долонях степу і Дніпра» за підсумками роботи протягом дії проекту (2016-2017 рр.) здобула команда Скадовського району, – саме цій команді було вручено кубок головного призу та сертифікат на поїздку до Львова.
Довідково:
З травня 2016 року у Херсонській області активно впроваджується інноваційний проект з профорієнтації шкільної молоді Обласний профіквест: «В долонях степу і Дніпра», започаткований обласним центром зайнятості та Херсонською обласною бібліотекою для дітей ім. Дніпрової Чайки, за підтримки управління культури обласної державної адміністрації, управління освіти, науки та молоді обласної державної адміністрації, Департаменту інвестиційної, туристично-курортної діяльності та промислової політики обласної державної адміністрації, Департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики обласної державної адміністрації.
Мета проекту – сприяння національно-патріотичному вихованню шкільної молоді, забезпечення ефективної профілактичної роботи щодо запобігання молодіжного безробіття, розширення знань підростаючого покоління про перспективні напрямки економічного розвитку області, його орієнтації у виборі діяльності на потребу регіонального ринку праці.
Всі зібрані у проекті матеріали, в тому числі фото- і відео-матеріали, розміщено на блозі проекту за електронною адресою https://profikvest.blogspot.com/

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: