Херсон °C

Реконструйовану "Україну" перевірять маломобільні херсонці

Новости » Общество
0
Організації людей з інвалідністю «Велід» та «Ініціатива на захист прав людей з інвалідністю» 25 травня, у четвер, о 14:00 проводитимуть публічний аудит доступності для маломобільних херсонців до кінотеатру "Україна", у якому зараз завершується реконструкція.
Мета заходу - привернення уваги забудовника кінотеатру «Україна» на невідповідність деяких архітектурних рішень до існуючих державних будівельних норм та стандартів для своєчасного внесення змін. 
Як відомо, більше третина мешканців обласного центру відноситься до маломобільних громадян. Це не лише люди з важкими формами інвалідністю (10 тис.), а також батьки, у яких є діти до 6-ти років (25 тис.) та люди поважного віку, кому більше 65 років (50 тис.). Для того, щоб ці категорії громадян не відчували дискомфорту і не стикалися з фактами дискримінації своїх прав під час пересування вулицями міста та користування громадськими закладами, понад 10 років тому були запроваджені державно-будівельні норми, які зобов’язують забудовників створювати доброзичливе архітектурно-просторове середовище на нових та реконструйованих об’єктах громадського призначення. 
Під час заходу, активісти безпосередньо на місці продемонструють факти дискримінації їх прав, а також грубого порушення державних стандартів та норм ДБН, які були допущені під час реконструкції кінотеатру. Оскільки залишити так як є - означає залишити кінотеатр «Україна» недоступним і не комфортним для великої кількості херсонців та гостей міста. 
Запрошуються представники ЗМІ, громадські активісти. 
Цей захід проходитиме в рамках всеукраїнської акції «Українська нація від бар’єрності до взаємодопомоги».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: