Херсон °C

Триває операція «Нерест-2017»

Новости » Общество
0
Триває операція «Нерест-2017»Державна екологічна інспекція у Херсонській області вже повідомляла про встановлення весняно – літньої заборони на лов риби та інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах та річках Херсонської області, яка розпочалась з 01 квітня 2017 року.
Так, 17.05.2017 року у період весняно – літньої  заборони,  інспекторами Державної екологічної інспекції спільно з громадськими інспекторами з охорони довкілля Херсонської області, для виявлення та припинення фактів незаконного видобутку водних живих ресурсів здійснено рейдові перевірки  на річці Інгулець в районі села Інгулець.
За результатами перевірки виявлено двох порушників на яких складено адміністративні протоколи за ч.3 ст.85 та ч.4 ст.85, також вилучено з води 2 безхазяйні сітки довжиною 200 метрів, водні живі ресурси виявлені в знаряддях лову випущені у річку в живому вигляді. Незаконне знаряддя добування (заготівлі) водних живих ресурсів було вилучено.
Також, 20-21.05.2017, під час здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства по річці Дніпро в районі  с. Корсунка, Новокаховського району був затриманий громадянин Л. який ловив рибу промисловим знаряддям лову – мисиновою сіткою з дюралевого човна без дозвільних документів. Нараховані збитки на суму 16600 грн., вилучено човен з двигуном, сітку – 200 метрів, свіжу рибу. В рейді брали участь громадська організація «Ніхто крім нас», працівники СБУ, громадські інспектори з охорони довкілля.
З початку проведення операції «Нерест-2017»  державними інспекторами було проведено 42  рейдові перевірки, в ході яких  складено 58 протоколів про адміністративне правопорушення, 16 матеріалів направлено до суду. 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: