Херсон °C

Херсонська ОДА уклала договір з місцевими ВНЗ

Новости » Общество
0
23 травня обласна державна адміністрація уклала Договір з Херсонським державним університетом, Херсонським аграрним університетом і Херсонським національним технічним університетом про співпрацю у сфері регіонального розвитку.
Як зауважив в. о. першого заступника голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій, метою налагодження співпраці з вищими навчальними закладами області є створення Агентства регіонального розвитку Херсонської області, її подальшої ефективної діяльності та реалізації проектів регіонального розвитку Херсонщини.
«Потрібно відроджувати вітчизняну науку, яка по праву може стати частиною провідної світової наукової спільноти, адже є потужний потенціал і завдяки діяльності Агентства регіонального розвитку є можливість всебічної підтримки в реалізації власних проектів», - звернув увагу Дмитро Бутрій.
Присутній під час підписання Договору керівник Агентства регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад Павло Ярмій, звертаючись до керівників ВНЗ, зауважив, що дане Агентство – некомерційна установа, яка слугуватиме своєрідним майданчиком для обговорення й супроводу запропонованих університетами проектів:
«Потрібно розуміти, що в процесі реалізації проектів братиме участь чотири сторони: громадськість, бізнес, влада й ви, мешканці області. І саме ви від такої співпраці отримаєте найбільшу вигоду».
Павло Ярмій також звернув увагу на важливість наявності інноваційної складової в проектах, адже Державний фонд регіонального розвитку готовий виділяти достатню кількість коштів на їх реалізацію тільки за такої умови.
Зі своєї сторони керівники вищих навчальних закладів Херсонщини висловили сподівання на підтримку обласної державної адміністрації й обласної ради і зауважили, що наступним кроком буде розробка інноваційних і корисних для області наукових проектів з перспективою на їх фінансову підтримку.
Після підписання Договору Дмитро Бутрій подякував сторонам за готовність співпрацювати й бажання разом розвивати Херсонщину як демократичний європейський регіон.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: