Херсон °C

У «підпілля» пішли електродвигуни

Новости » Общество
0
У «підпілля» пішли електродвигуни Цього разу працівники оперативного управління та слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області, в рамках кримінального провадження, припинили діяльність «підпільного» виробництва електродвигунів.
Службові особи одного з виробничих підприємств Херсонської області вирішили «збільшити» обсяги реалізованої продукції…Навіщо щось виробляти?
Схема була не нова. У підприємств та населення області за готівкові кошти придбавали в непридатному стані електродвигуни, що використовуються у промисловому виробництві та діяльності енергогенеруючих компаній. Далі ремонтували або відновлювали, маркували підробленими табличками інших заводів - виробників та реалізовували покупцям як "нові".
Та головне … Далі працювала класична схема з ухилення від сплати податків та незаконного збагачення за рахунок формування штучного податкового кредиту від "фіктивних" СГД.
В результаті такої протиправної діяльності службових осіб підприємства  державному бюджету нанесено збитків у вигляді несплати податків на загальну суму близько 1,8 млн.гривень.
На підставі ухвали слідчого судді Херсонського міського суду працівниками ГУ ДФС у Херсонській області проведено ряд обшуків за місцями розташування виробничих, офісних приміщень та адресами проживання службових осіб товариства. Було вилучено чорнові записи, копії уставних реєстраційних документів та виробниче обладнання (зварювальні апарати; компресори, тощо), яке використовувалось в протиправній діяльності, а також електродвигуни на загальну суму понад 1 млн. гривень. 
Досудове розслідування кримінального провадження за ст.212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів обов’язкових платежів) проводить слідче управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області.
Прес-служба Головного управління                                                                               ДФС у Херсонській області

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: