Херсон °C

5 ОТГ Херсонщини чекають на рішення ЦВК

Новости » Общество
0
На розгляді ЦВК знаходяться звернення від облдержадміністрацій щодо призначення перших виборів місцевих голів та депутатів у 80 об’єднаних територіальних громадах, до складу яких увійшли 400 колишніх місцевих рад.
Про це повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, коментуючи результати моніторингу Мінрегіону щодо стану формування об’єднаних громад в Україні.
«За минулий тиждень ще сім об’єднаних громад завершили усі процедури формування, і тепер вже 80 ОТГ чекають на призначення перших виборів місцевих голів та депутатів. Але питання фінансування цих виборів до цього часу не вирішено. Уряд перерозподілив деякі видатки державного бюджету і виділив Центральній виборчій комісії майже 13 млн грн. Цих коштів вистачить на організацію та проведення виборів лише у 30-40 громадах. І, вважаю, що ці вибори вже треба призначати, а не чекати, доки будуть внесені зміни держбюджету щодо виділення усіх необхідних коштів – близько 80 млн грн. Громади об’єднуються щодня, чим підтверджують, що повірили реформу, тому і державні органи повинні надавати їм постійну підтримку і не затягувати з прийняттям рішень», - сказав В’ячеслав Негода.
На Херсонщині на рішення ЦВК чекають 5 ОТГ. Станом на кінець травня в області вже створено 14 ОТГ, згідно перспективного плану їх має бути 33. 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: