Херсон °C

У Херсоні лікарі поговорять про захворювання на кір та вакцинацію

Общество, Здоровье
0
20 липня об 11:00 у обласному Департаменті охорони здоров’я відбудеться прес-конференція з теми захворювання на кір. На сьогодні лише 8 областей України не реєструють випадки кору, у тому числі і Херсонщина. При аналізі випадків захворювання на кір виявлено, що лише 70 осіб були щеплені, що складає 14 відсотків від захворілих, решта хворих або не отримали жодного щеплення проти кору, або взагалі відсутні дані про щеплення, що також розцінюється як не щеплений контингент.
Першою ознакою кору зазвичай є значне підвищення температури, яке настає приблизно через 10-12 днів після впливу вірусу і триває від 4 до 7 днів. На цій початковій стадії можуть з'являтися нежить, кашель, почервоніння очей і сльозотеча, а також дрібні білі плями на внутрішній поверхні щік. Через кілька днів з'являється висип, зазвичай на обличчі і верхній частині шиї. Приблизно через три дні висип розповсюджується по тілу і, в кінцевому підсумку, з'являється на руках і ногах. Вона тримається 5-6 днів і потім зникає. В середньому, висипання виступає через 14 днів (від 7 до 18 днів) після впливу вірусу.
При захворюванні на кір не рекомендується лікуватись самостійно, а звертатись за допомогою до лікаря. На теперішній час Херсонщина достатньо забезпечена безкоштовною вакциною «Пріорикс» (комбінована вакцина проти кору, краснухи та паротиту), виробництва Бельгія. У червні область централізовано отримала ще 24596 доз зазначеної вакцини, що дозволить охопити дітей щепленням.
Учасники  прес-конференції:
Бондарева Ліна Володимирівна – заступник директора Департаменту охорони здоров’я  ОДА; 
Карчевич Тетяна Євгенівна – головний педіатр  Департаменту охорони здоров’я  ОДА; 
Коваль Анатолій Андрійович – заступник директора ДУ «Херсонський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»;
Єремєєва Наталія Володимирівна – зав. відділом епіднагляду ДУ «Херсонський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».
 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: