Херсон °C

В області відроджується кадровий потенціал на селі

Новости » Общество
0
В області відроджується кадровий потенціал на селіНа сьогодні програма «Розвиток людського капіталу Херсонської області» на 2017 – 2021 роки» є унікальною в Україні. Програмою передбачено створення умов для розвитку людського капіталу та здобуття безкоштовної доступної освіти, що здатна забезпечити підготовку кадрів для сільської місцевості. Про це зазначив начальник управління освіти, науки та молоді ОДА Євген Криницький під час засідання колегії облдержадміністрації, доповідаючи про хід впровадження зазначеної програми. Про це інформує прес-служба Херсонської ОДА.
Він підкреслив, що на підставі аналізу кадрового складу закладів та установ системи освіти, культури,  медицини, фізичної культури та спорту з застосуванням коефіцієнту старіння наявних кадрів визначена наступна потреба: педагогів  –  244 особи, медичних фахівців – 45 осіб, тренерсько-викладацького складу – 14 осіб,  працівників культури – 21 особа. Загальна потреба  становить 324 особи.
«Для заповнення наявних вакансій управлінням освіти, науки та молоді обласної державної адміністрації сформовано списки осіб, бажаючих навчатися за гостродефіцитними спеціальностями. На сьогодні  бажання навчатися виявили 124 особи», - наголосив Євген Криницький та відзначив лідируючі райони з впровадження даної програми: Голопристанський, Білозерський, Олешківський та Новотроїцький.
Але також вказали на недоліки керівництву  Горностаївського району, Мирненської та Музиківської об'єднаних територіальних громад і заслухавши їх пояснення  гарантували надати, за необхідності, фахову консультативну підтримку.
Підводячи підсумки, заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь підкреслив, що у результаті проведеної роботи сформовано  регіональне замовлення з гостродефіцитних спеціальностей для навчання у вищих навчальних закладах Херсонської області на 2017 рік у розрізі галузей: освіти, культури, медицини, фізичної культури та спорту. Для випускників шкіл обсяг замовлення становить 373 особи, для демобілізованих учасників АТО - 150 осіб.
«Я впевнений, що спільними зусиллями ми реалізуємо цю Програму та станемо першими з відродження кадрового потенціалу на селі», - резюмував Андрій Балонь.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: