Херсон °C

Херсонські бібліотеки інформують про зміни в біографії міста

Общество, Культура
0

В лютому цього року в Центральній міській бібліотеці для дітей стартував новий інформаційно – пошуковий проект «В біографії Херсона сяють нові імена». Метою проекту є збір та поширення інформації про людей, чиїми іменами названо вулиці Херсона під час їхнього останнього перейменування. Адже імена В.Кедровського, І.Гаспринського, А.Грабенко, О.Русова, В.Баранова – Росіне, О.Алмазова та інших, не відомі широкому загалу херсонців.

Виступаючи ініціатором проекту, ЦДБ залучила до участі в ньому й дитячі бібліотеки – філії та волонтерські групи учнів 5-9 класів, які діють при книгозбірнях Херсонської централізованої бібліотечної системи.

Адже молоде покоління повинно знати історію свого міста та людей які його розбудовували.

Протягом трьох місяців підлітки шукали інформацію, використовуючи для цього фонди своїх бібліотек, матеріали краєзнавчого відділу Обласної наукової бібліотеки ім. О.Гончара та документи міського архіву. Звісно, використовувались й джерела Інтернет, підключення до якого є в кожній бібліотеці ЦБС.

До участі в проекті долучились також відомі краєзнавці та знані громадяни нашого міста. Відбулась ціла низка зустрічей, участь в яких брали: краєзнавці Олексій Паталах та Сергій Дьяченко, завідувач організаційно – методичного відділу ЦБС Антон Костенко, заступник директора по науковій роботі Художнього музею ім. Олексія Шовкуненка Владислава Дяченко, священик УПЦ КП, капелан, настоятель храму Святої Олександри – протоієрей Андрій Калита, представник кримсько - татарського Меджлісу в Херсоні Ельмаз Халілова та ін.

Наразі бібліотекарі та волонтери - читачі, учасники проекту, почали розповсюджувати закладки та буклети, що містять інформацію про осіб, чиїми іменами названо вулиці в їх мікрорайоні. Інформаційна продукція виготовлена та роздрукована в бібліотеках ЦБС, а до початку вересня будуть готові й невеликі відео розповіді про нові назви вулиць нашого міста, які також готують книгозбірні.

Проект, що реалізовує Центральна дитяча бібліотека для дітей та бібліотеки – філії, це ще одна ознака їхньої діяльності як інформаційних центрів для громади нашого міста. Адже завдячуючи їм, ми будемо знати, що вулиці Херсона носять імена гідних людей, які поклали своє життя заради майбутнього країни.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: