Херсон °C

У Херсоні розкрили секрети утеплення бюджетних установ без бюджетних коштів

Новости » Общество
0
У Херсоні розкрили секрети утеплення бюджетних установ без бюджетних коштівЕнергосервіс – ефективний механізм залучення приватних інвестицій у термомодернізацію бюджетних установ. При цьому, відсутня необхідність виділяти бюджетні кошти. ЕСКО-інвестор повертає вкладені інвестиції за рахунок досягнення економії енергоресурсів після впровадження необхідних заходів. На цьому наголосив радник Голови Держенергоефективності Олексій Корчміт сьогодні, 11 серпня, під час семінару «ЕСКО та енергоменеджмент – ефективні інструменти термомодернізації бюджетних установ», який пройшов під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Адамчика.
«За умовами ЕСКО-договорів, очікуване скорочення енергоспоживання становить від 8% до 30%. Втім, сьогодні деякі інвестори заявляють про те, що реальні обсяги економії перевищують очікувані. Наприклад, за даними компанії «КиївЕСКО», в середньому фактичні показники економії теплової енергії вдвічі більші за заплановані. Це означає, що строк реалізації проектів скорочується, а  вкладені інвестиції повертаються набагато швидше. Усвідомлюючи успішність ЕСКО-проектів, цьогоріч компанія «КиївЕСКО» планує розширювати діяльність та збільшувати кількість впроваджених проектів у 3 – 4 рази», – зауважив Олексій Корчміт.
Наразі в Україні близько 70 тис. бюджетних установ. Всі вони споживають в 2-3 рази більше енергоресурсів, ніж в Європі. Для того, щоб здійснити термомодернізацію бюджетних будівель потрібно 4-8 млрд. євро. Тому допомога ЕСКО-інвестора  сьогодні для міст та районів Україні є важливою.
Зазначимо, що у роботі семінару взяли участь як представники потенційних замовників енергосервісу, так і ЕСКО-інвестори, зокрема, ТОВ «ДТЕК-ЕСКО».
«Важливо знати, що інвестор не бере жодної копійки з бюджету. Він вкладає власні кошти і повертає їх виключно за рахунок отриманої економії на комунальних послугах, – пояснив радник Голови та додав: Ефективність впровадження енергосервісного договору полягає у тому, щоб інвестор на тендері запропонував найбільшу економію енергоресурсів та найкоротший термін ЕСКО-договору».
Семінар проведено Держенергоефективності спільно з Херсонською ОДА за підтримки Фонду ім. Ф. Еберта в Україні в рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії, присвяченої питанням енергосервісу та енергоменеджменту у бюджетній сфері.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: