Херсон °C

У районі перевиконали бюджет

Новости » Общество
0

У районі перевиконали бюджетУ Бериславі під керівництвом голови РДА Олександра Гомона відбулося чергове засідання колегії. Під час нього члени колегії розглянули питання: «Про проект змін та доповнень до програми економічного, соціального та культурного розвитку Бериславського району на 2017 рік», «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2017 рік», «Про внесення змін до районної програми «Розвиток людського капіталу Берис­лавського району» на 2017-2021 роки», «Про проект змін до районної програми соціального захисту людей похилого віку, інвалідів та підтримки сім’ї, утвердження ґендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2015-2019 роки» та «Про внесення змін до програми розвитку фізичної культури і спорту у Бериславському районі на 2013-2017 роки».

Прийняті на колегії рішення прокоментував заступник голови РДА Іван Бельцик:

- 2 місяці тому незабезпеченість по основних видатках становила майже 6 мільйонів гривень. Завдяки перевиконанню районного бюджету і перерозподілу видатків ця незабезпеченість буде скорочена до 1 млн 900 тис. грн. Під час колегії прийняті рішення, стосовно виділення коштів з районного бюджету для програми «Людський капітал». Це навчання наших випускників у вишах з подальшим працевлаштуванням на території району. Кошти пропонуємо виділити і раді ветеранів, організації чорнобильців, ДЮСШ, ПМСД, на програму «Власний дім», для капітального ремонту системи опалення Раківської ЗОШ, закупівлі та монтажу котельного обладнання для Львівської ЗОШ, поточного ремонту даху Миколаїв­ського ФАПу. Також ми запропонували виділити 460 000 гривень на забезпечення заробітної плати по дошкільних навчальних закладах і закладах культури, і оплатити енергоносіїв з районного бюджету Новобериславській, Новокаїрській та Червономаяцькій сільським радам.

Зекономити гроші вдалося і районній лікарні. І, за пропозицією головного лікаря, депутата обласної ради Север’яна Кардави, перерозподілені кошти витратять на закупівлю нового апарату УЗД. Всі вищевказані пропозиції вже спрямовані до Бериславської районної ради – їх розглянуть на черговому пленарному засіданні 17 серпня.

Про те, як вдалося місцевим бюджетам «назбирати по закутках» стільки грошей, розповів Іван Бельцик:

- Якщо коротко, то перевиконання місцевих бюджетів нижнього рівня нашого району за сім місяців – 6 мільйонів 788 тисяч гривень. Тобто, ця сума надійшла за сім місяців до міського, селищного та сільських бюджетів понадпланово. Планові надходження 2017 року були у прогнозах місцевих бюджетів на рівні минулого року, і не передбачали їх ріст. На мою думку, це неправильне бюджетне планування, яке виникло внаслідок як об'єктивних, так і суб'єктивних причин. Звичайно ж, зараз необхідно уточнювати показники місцевих бюджетів. Сподіваюсь, це буде зроблено місцевими радами.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: