Херсон °C

Херсонці вшанували пам’ять загиблих в Іловайську

Новости » Общество
0
Херсонці вшанували пам’ять загиблих в ІловайськуСумний привід зібрав сьогодні на головній площі міста херсонців, де відбулася акція «Коридор пам’яті «Іловайська трагедія», приурочена до третьої річниці Іловайської трагедії.
В ці дні акції пам'яті відбуваються у всіх куточках України, адже слово "Іловайськ" назавжди увійшло в історію України як знак ворожого підступу і величезного горя. Херсонщина теж пам’ятає…
Багато синів втратила в ті дні Україна. За підтвердженими даними військової прокуратури, в «Іловайському котлі» загинуло 366 воїнів, 429 дістали поранення, 128 потрапили в полон, 158 пропали безвісти. Не минуло горе і Херсонщину, яка втратила 16 своїх Героїв.
Віддати шану українським воїнам, Героям, які віддали свої життя у боях під час «Іловайського котла» прийшли рідні та близькі загиблих, ветерани АТО, побратими, яким вдалось вийти з оточення, волонтери й активісти.
Так, на площі Свободи до третьої річниці подій в Іловайську розміщено інсталяцію, яка складається з імпровізованого коридору зі снопів соняшників,  16 фото загиблих наших земляків та фотогалереї з відтворенням героїчних подій.
Сьогодні всі бажаючі відправилися на цвинтар селища Геологів в місті Херсоні, де відбулася поминальна панахида та покладання квітів до могил загиблих учасників антитерористичної операції. Всі присутні приєдналися до спільної молитви та вшанували пам'ять загиблих земляків хвилиною мовчання.
Акція продовжиться до 22 години та, зокрема, о 18.00 за участі керівництва області, громадських організацій, місцевих мешканців відбудеться спільна панахида та запалення свічок на честь всіх загиблих в Іловайську.
Захід проходить за ініціативи сімей загиблих, КНСП «Оберіг» ХОР, ГО «Українська єдність», Православною Церквою Святої Тройці та за підтримки облдержадміністрації.
Нагадаємо, 18 серпня 2014 року українські війська контролювали велику частину Іловайська. Але після введення регулярних російських військ 23-24 серпня вони опинилися в оточенні. 29 серпня, оголосивши про "зелений коридор" для виходу українців із оточення, російсько-терористичні війська розстріляли колони.
За інформацією сайту Херсонської ОДА.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: