Херсон °C

Новий закон зобов'яже операторів ринку обслуговувати клієнтів українською

Новости » Общество
0
Під час спілкування з операторами ринку Херсона заступник начальника Херсонського міського управління Держпродспоживслужби України Марина Малахова зазначила, що боротьба зі стихійною торгівлею ведеться, однак темпи Держпродспоживслужбу не влаштовують. 
- Те, що мала б робити поліція, вона роботь не завжди. Це пергш за все їхня справа - профілактика та рейди в місцях стихійної торгівлі.
Представники Держпродспоживслужби зустрічалися з підприємцями, які працюють у сфері громадського харчування та на ринках та повідомляли їм про зміни у законодавстві. Новий закон, який стосується відновлення аудиту та перевірок, має вступити в сил 4 квітня 2018 року.
- Позапланові перевірки будуть лише в тому випадку, коли підприємець відкриває нову "точку" торгівлі, або якщо до нас надійде скарга, - підкреслила Марина Малахова. - Щодо планових, то у нас будуть розділені підприємства на високий, середній та низький рівень ризику. І наші перевірки залежатимуть виключно від власника: якщо на обєкті все буде добре і жодних претензій у аудитора не буде - він потрапить до низького рівня ризику - тоді кількість перевірок на рік значно скоротиться. Однак нагадую, якщо інспектор виявить порушення, які впливають на здоровя людини, то згідно із законом, це одразу штраф, без жодних приписів та попереджень.
Про різні "новинки" у сфері громадського харчування розповіла і представник управління з захисту прав споживачів Херсонщини Наталія Клим:
- Стосовно маркування продуктів харчування, написи на контейнерах мають бути виключно українською мовою. Як і цінники на продукції. Тому звертаюся до всіх: обслуговуйте клієнтів та покупців українською. Так вас зобов'язує робити закон. Зараз до нас почастішали звернення з цього приводу. Будь-який ваш товар чи послуга, меню чи перелік товарів - все це має бути українською, як і обслуговування в закладах громадського харчування, кафе та ресторанах.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: