Херсон °C

У Бериславській бібліотеці розповідали про правові орієнтири

Новости » Общество
0
У Бериславській бібліотеці розповідали про правові орієнтириПравове виховання та правова обізнаність дітей потребує посиленої правопросвітницької роботи, яка сприяти вихованню у них поваги до закону і права, до норм та правил співжиття людей у суспільстві, відповідальності за свої вчинки, формування розуміння важливості розбудови правової держави, правового суспільства.
З цих міркувань Бериславська районна центральна бібліотека виступила ініціатором проведення заходу за темою «Правові орієнтири». Захід провели 14.09.2017 р. Ініціативу підтримали Бериславський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та Бериславський місцевий центр з надання БВПД.
Інтегратор Місцевого центру Марія Бондаренко розповіла присутнім про їх права та обов'язки, проінформувала про стан дотримання прав дітей у світі та в Україні. Було порушено питання толерантності у підлітковому середовищі, проблему правопорушень серед неповнолітніх та відповідальність за їх скоєння.
«Права дитини взаємозалежні, але не взаємозамінні. Це означає, що права пов’язані між собою. Часто, здійснення одного права залежить від існування багатьох інших прав, і немає жодного права, яке було б важливішим за інші. Натомість, жодне право не може замінити собою інше. Відповідальність за порушені права можна порівняти з відповідальністю за образу, нанесену дитині, та з її відповідальністю за образи інших" - зазначила Марія Бондаренко-Цимерман.
Зазначено, і те, що в Україні стартував проект «Я МАЮ ПРАВО!», який розрахований на громадян віком від 16 років і триватиме до 2019 року. Основну увагу приділятимуть таким трьом аспектам, як права у сфері правосуддя, захист права власності, а також протистояння корупції у вищих навчальних закладах.
Кожний охочий має змогу проконсультуватися у Місцевому центрі за адресою: м. Берислав, вул. Воскресенська, 6а, телефон: (05546) 7-66-66 або 068 814-38-61.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: