Херсон °C

Переселенці на Херсонщині можуть отримати житло за півціни

Новости » Общество
0
Переселенці на Херсонщині можуть отримати житло за півціни«Завдяки Програмам МЖК, які діють в області усі охочі молоді сім’ї можуть отримати пільгове кредитування і це позитивно вплине на розбудову Херсона і демографічну ситуацію в ньому. Зі свого боку обласна влада готова до співфінансування, яке необхідне для реалізації Програм Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву», - зазначив заступник голови ОДА Олександр Адамчик під час пленарного засідання Міжнародного форуму «Житло для молоді ХХІ століття: світовий досвід, зелені технології,  інновації».
Також він додав, що Херсонщина повинна зайняти провідне місце серед регіонів, де працюють Програми МЖК для нарощування фінансування, а також тому що наша область є форпостною і необхідно дати змогу скористатись пільговим кредитуванням переселенцям і військовим.
«До кінця вересня має запрацювати Програма для переселенців на таких умовах:  половину вартості житла оплачує Фонд, а іншу половину внутрішньо переміщена особа.  Цього року в Україні Програма надання державної підтримки для будівництва житла передбачає кошти для кредитування у розмірі 30 млн грн. На наступний рік маю надію що фінансування на Програми кредитування буде збільшено», - про це розповів Іван Парух, перший заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, який був запрошений на Форум.
Під час пленарного засідання учасники форуму також обговорили питання реалізації державної політики у сфері молодіжного будівництва та пільгового кредитування в  Україні; европейські стандарти екології, енергозбереження та енергоефективності у житловому  будівництві та поділились досвідом співпраці місцевого самоврядування з державним фондом сприяння  молодіжному житловому будівництву.
За інформацією сайту Херсонської ОДА.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: