Херсон °C

У Великоолександрівському районі школа та військкомат підпишуть Меморандум

Новости » Общество
0
У Великоолександрівському районі школа та військкомат підпишуть МеморандумПід головуванням заступника голови районної державної адміністрації Олени Лавренко у Великоолександрівській районній державній адміністрації відбулося засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Члени ради, до якої увійшли освітяни району, представники військкомату, учасники бойових дій, члени громадських організацій району, обговорили ряд питань, пов’язаних із формуванням національно-свідомого юного покоління Великоолександрівщини.
Досвідом роботи щодо виховання толерантності, розвитку культури міжетнічних відносин та поваги до власної культури, історії, звичаїв та традицій, поділилася директор Білокриницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Наталія Павлюченко. На даний час у школі навчаються діти з молдовських та вірменських родин, представники різних релігійних спрямувань, зокрема християн – баптистів. За словами керівника закладу організація освітнього та виховного процесу вибудувана таким чином, що діти не відчувають дискомфорту незалежно від національності та релігійної приналежності. Разом з тим, мають можливість пропагувати свою культуру, релігію, є активними учасниками усіх шкільних заходів. Також Наталія Георгіївна поінформувала про співпрацю із первинною ланкою Січового козацького Війська Запорозького та перспективою створення на базі школи кадетського класу. Нині ж на Покрову у школі планується урочиста посвята школярів у юні козачата – джури.
Актуальним на часі є питання популяризації військової служби серед допризовної молоді. За словами районного військового комісара Сергія Гапонова нині в організації призовної кампанії та служби за контрактом відчувається, що у попередніх роках цьому питанню приділялася неналежна увага. Військовий комісар висловив готовність особисто та із залученням колег відвідувати навчальні заклади проводити зустрічі з юнаками, батьками щодо військової служби загалом та професійної освіти у вищих навчальних закладах відповідного спрямування.
Те, що питання організації роз’яснювальної роботи серед юнаків та їх батьків є вкрай важливим наголосила і голова Координаційної ради Олена Лавренко. Потрібно змінювати підхід до організації національно-патріотичного виховання від теоретичного до більш практичного. Кожен учень, вже з першого класу має знати, що таке держава, цілісність, закон, і шанувати тих, завдяки кому ми маємо мирне небо над головою. Заступник керівника району запропонувала між навчальним закладами та районним військовим комісаріатом укласти Меморандум про співпрацю, аби спільна робота по формуванню національно-свідомого покоління  була більш дієвою та результативною.
Про практичну організацію роботи у назначеному напрямку поінформували головний спеціаліст відділу освіти районної державної адміністрації Оксана Войтюк та заступник директора з навчально-виховної роботи Великоолександрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Оксана Тонконог. Досвідом організації висвітлення роботи з питань національно-патріотичного виховання у ЗМІ та у соціальних мережах поділилася заступник директора з навчально-виховної роботи Великоолександрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Світлана Ткачик.
Також члени Координаційної ради заслухали головного спеціаліста відділу «Великоолександрівське бюро правової допомоги» Бериславського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги» Валерію Чубукову про хід Всеукраїнського освітнього процесу «Я маю право».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: