Херсон °C

Кам'янська Січ прокинулась, як раніше, - від пострілу гармати

Новости » Общество
0

Кам'янська Січ прокинулась, як раніше, - від пострілу гарматиНа Кам'янській Січі сьогодні лунали гарматні постріли – так раніше прокидалися Січ. Сьогодні ж, окрім гарматних пострілів, Кам'янська Січ другий день підряд зустрічає гостей в рамках козацького патріотичного фестивалю «Кварта».

 

- Якщо перший день не балувала нас погода, то сьогодні свято справді вдалося. Гості прибували з Миколаєва, Запоріжжя, Дніпра. День був дуже насичений: різноманітні козацькі конкурси, змагання. Кожен мав змогу знайти заняття собі до душі. Хтось рибу ловив, хтось спробував себе у змаганнях з шаблею, хтось варив юшку, капусняк, а хтось просто відпочивав, слухаючи запальні українські пісні та милувався краєвидами. Всі, хто приїхав, залишився задоволеним, - каже організатор «Кварти» Ігор Йосипенко.

І справді, як розповіли місцеві, з самого ранку до Республіканця прибували люди. Спочатку завітали ті, хто полюбляє риболовлю. Навіть і не дивно, що в змаганнях з риболові переміг місцевий житель – Сергій Кравчук…

Далі відбувалися справжні козацькі змагання, в яких взяли участь воїни АТО з Херсонщини та Миколаївщини. Переможці отримали в подарунок справжню козацьку зброю – шаблі, ножі та сокири від майстра-зброяра Запорожця.

- З самого ранку проїхав 600 км, щоб розділити свято фестивалю слави Кам'янської Січі на Херсонщині.Приємно був здивований культурною та історичною насиченністю цієї козацької місцевості. Кам'янська Січ стала останнім форпостом після руйнування Запорозької Січі Катериною. На маленькому півострові (нині село Республіканець Бериславського району) розмітились козаки і тримали оборону з одного боку від москалів, з іншого від кримського ханства. До речі, це єдине історичне місце, де точно визначено місцезнаходження самої січі: Хортиця та інші встановленні лише приблизно. 300 років минуло, але справа козаків живе. За 100 км окопались московські окупанти в Криму. Боротьба продовжується! – каже гість фестивалю Дмитро Лінько

Кам'янська Січ прокинулась, як раніше, - від пострілу гармати

Кам'янська Січ прокинулась, як раніше, - від пострілу гармати

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: