Херсон °C

Серед кандидатів на виборах ОТГ на Херсонщині переважають самовисуванці

Новости » Общество
0

Серед кандидатів на виборах ОТГ на Херсонщині переважають самовисуванціУ Херсонській області тільки почалась активна реєстрація кандидатів. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА відстежили процес у всіх територіальних вборчих комісіях регіону.

За словами місцевих виборчих комісій, кандидати на посади голів та депутатів місцевих рад почали активну реєстрацію своїх кандидатур 3 жовтня і продовжують її сьогодні. Найменше конкуренція серед кандидатів простежуються в Ювілейній сільській виборчій комісій, куди надійшло всього три подання на депутатів та одне висування на голову.

Одна з найперших політичних сил, яка зробила подання до виборчих комісій Констянтинівської, Любимівської, Станіславської, Білозерської та Борозенської об’єднаних громад стала ВО «Батьківщина». До трьох з вищеперерахованих виборчих комісій подала по 26 кандидатів, а до інших – 14 і 22 відповідно. По кількості подань ця партія поступається тільки самовисуванцям, яких подалось на сьогодні вже 183. Варто відзначити, що кандидатів від локальних партій немає, більшість подань виборчі комісії отримують від фракцій з Верховної Ради. Трійку лідерів завершує в Херсонській області Аграрна партія України. Також загалом нарахували подання від таких партій: УКРОП - 33, «БПП «Солідарність» - 31, «Наш край» - 12, «Опозиційний блок» - 11, Об`єднання «Самопоміч» - 7.

Станом на 5 жовтня картина може змінитись, враховуючи тенденцію кандидатів реєструватись в останній день, або навіть ніч. Часто це ускладнює роботу комісій, яким важко справлятись з великим об’ємом даних за обмежену кількість часу. Загалом вже зареєстровано 440 кандидатів як самовисуванців, так і від різних політичних сил, а також 23 кандидатури на голів. Більшість кандидатів на посади голів є самовисуванцями, як і на посади депутатів, що говорить про небажання на місцях балотуватись від будь-яких політичних сил.

Нагадаємо, що відповідно до календарного плану ЦВК, подання до ТВК документів для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови триватиме до 4 жовтня включно.

Відзначимо, що в Громадянській мережі ОПОРА працює «гаряча лінія», на яку можназвертатися в разі виникнення проблем чи потреби консультацій щодо виборів(044) 591-44-44(вартість дзвінків згідно з тарифами вашого оператора).

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: