Херсон °C

Шлях в життя починається з «Веселки»

Новости » Общество
0

Шлях в життя починається з «Веселки»Світ дуже динамічно змінюється. І це стосується майже всіх частин життя.

Сьогодні дуже багато батьків не хочуть віддавати своїх малят до дитячих садочків. А займаються їх вихованням вдома. Проте все одно лишається дуже багато прихильників саме дитячих садочків.

Дошкільний навчальний заклад ясла-садок №1 Олешківської міської ради розпочав свою роботу у 2015 році. Сьогодні в садочку функціонує 3 групи, де займаються 90 діток. І це при тому, що сам спочатку заклад був розрахований на 55 діток.

Роботу колективу ДНЗ «Веселка» будують на принципах взаємоповаги, довіри, відповідальності та рівноправного партнерства між дітками, батьками та педагогами.

- Наступною сходинкою нашого партнерства стала зоріє­нтована робота педагогів на співпрацю з родинами. Сучасне життя спонукає до урізноманітнення та оновлення форм спільної роботи дошкільного закладу і сім'ї. Це попередні візити батьків з дітьми до садка, співбесіди, консультації, гуртки за інтересами, вечори запитань та відповідей, батьківські збори, батьківські конференції, тематичні зустрічі за «круглим столом», засідання батьківського комітету, дні відкритих дверей, перегляд ранків, спільні свята, спортивні змагання, – розповідає завідуюча дитячим садком Світлана Захарченко.

Малюки виховуються в яскравих приміщеннях, бавляться на сучасних і не менш яскравих ігрових майданчиках, долучаються до світу мистецтва завдяки заняттям музикою.

Дбають в садочку і про здоров’я малюків. Так, в цьому році за кошти місцевого бюджету встановили сучасне електричне опалення, яке дало змогу з легкістю перезимувати. І такий крок вже дав свої результати – взимку майже ніхто з вихованців не хворів на застуду.

В Україні активно почали впроваджувати систему інклюзивної освіти. Садочок «Веселка» також не пасе задніх в цьому питанні.

- Ми хочемо відкрити групу інклюзивного навчання. А взагалі найбільша мрія - відкрити дві групи саме для діток з певними вадами. Набрати певну кількість підготовленого персоналу, яка буде з ними працювати. Це будуть додаткові робочі місця. Також необхідне буде спеціальне обладнання, потрібно буде зробити пандуси, – ділиться планами Світлана Захарченко.

Шлях в життя починається з «Веселки»

 

При відкритті дитячого садочка свої подарунки зробило досить багато спонсорів і друзів закладу.

- На сьогоднішній день дуже цікаво дітям, коли заняття проводяться з використанням мультимедійних засобів. Ми звернулись до Євгена Миколайовича Рищука з проханням. І він нам придбав відеопроектор з великим екраном. Користуємося ним постійно. Особливо коли проводимо заняття і не можемо наочно дітям що-небудь показати, то знаходимо інформацію в Інтернеті і демонструємо малюкам, – розповідає завідуюча.

До яскравого садочка вже стоїть черга з малюків. Тому майбутні батьки в Олешках стають у чергу ледь не з перших днів вагітності. Чи існує зараз у садочку гостра необхідність у чому-небудь? За словами Світлани Захарченко, все необхідне у них є, але апетити завжди зростають, завжди хочеться чогось більшого.

- Дуже добре, що у нас є батьки, які включаються в роботу. Вони самі вносять пропозиції, їх ніхто не змушує. Батьківський Комітет працює, батьки самі вирішують, що купувати. На педрадах ми говоримо, що хотіли б поставити у дворі маленьку тепличку, щоб у дітей було трудове виховання. Це наша велика мрія. Зараз за програмою дітки щозими садять зелений лук. Потім так приємно, коли вони зрізають собі на обід ці пір'ячка. Також вирощують квасолю. А тепличка дозволить нам розширити перелік культур. – ділиться мріями Світлана Захарченко.

Ольга Шостак

Олешківський вісник

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: