Херсон °C

У Херсоні презентують виставку про покоління борців за незалежність

Новости » Общество
0

У Херсоні презентують виставку про покоління борців за незалежністьВиставка про покоління борців за незалежність України: від революції 1917-1921 років до Революції гідності. Зусиллями низки партнерів реконструйовано вбрання, втілено в динамічному показі й відзнято типажі борців доби Української революції, Холодного Яру, Української повстанської армії, Революції на граніті, Помаранчевої революції, Революції гідності.

Раніше мандрівна виставка експонувалась у Києві, Львові, Івано-Франківську. Недавно, після американського Чикаго, відвідала Одесу та Миколаїв, і готова відправитись у столицю Шотландії — Единбург. Але 26 жовтня о 14.00 виставка урочисто відкриватиметься у Херсоні, в обласному художньому музеї ім.О.О.Шовкуненка.

Директор музею, заслужений працівник культури України Аліна Доценко: «Впевнена, що ця виставка принесе велику користь нашій херсонській громаді, познайомить відвідувачів музею з героїчними подіями нашої історії, які багато років замовчувалися або викладалися неправдиво, справить значний вплив на молодь та старше покоління, пробуджуючи патріотичні почуття. Ми маємо знати історію боротьби за незалежність України, ту ціну, яку за це заплатив наш народ».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: