Херсон °C

На Херсонщині відпочили і оздоровились 58 тис. дітей

Общество, Здоровье
0

На Херсонщині відпочили і оздоровились 58 тис. дітей19 жовтня у ході засідання штабу з організації оздоровлення та відпочинку дітей в області було підбито підсумки роботи за 2017 рік та надано пропозиції щодо роботи у наступному році. Про це повідомляє прес-служюа ХОДА.

Під головуванням заступника голови ОДА Вадима Чабана за участі профільних органів і структурних підрозділів ОДА було розглянуто питання про забезпечення якісного та кількісного відпочинку та оздоровлення дітей у наступному році.

Цього року відпочили і були оздоровлені близько 10 000 обдарованих дітей, 1 700 дітей учасників АТО, 600 дітей з родин переселенців та інші. Всього 58 тис. дітей відвідали пришкільні табори по всій області. Для них було організовано 413 пришкільних таборів, серед яких були також мовні та культурні.

Також на Херсонщині оздоровлено дітей з Сумської, Черкаської, Івано-Франківської, Донецької і Луганської областей.

Загалом на відпочинок та оздоровлення дітей було витрачено 41 млн грн, з яких більше 3 млн грн – кошти обласного бюджету.

Найнижчий показник з оздоровлення і відпочинку дітей було встановлено у Високопільському, Нововоронцовському районі та місті Каховка, де було забезпечено такими послугами тільки близько половини дітей від запланованих показників. Відповідні звіти від РДА будуть надані на розгляд штабу.

За результатами засідання штабу було розроблено проект рішення, відповідно до якого профільні заступники голів РДА та міськвиконкомів міст обласного значення мають взяти під особистий контроль організацію і проведення оздоровчої кампанії дітей шкільного віку у 2018 році.

«Ми маємо звертати увагу не тільки на кількість дітей, яка відпочиває щороку на теренах Херсонщини, а в першу чергу на якість цього відпочинку. Також удосконалення потребує механізм компенсації коштів за дітей з інших областей, які відпочивають у нас», - підсумував заступник голови ОДА Вадим Чабан.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: