Херсон °C

Олешківські рятувальники знайшли 9 заблукалих грибників

Новости » Общество
0
Незначні опади не сприяють початку грибного сезону на Херсонщині. Однак громадян не зупиняє відсутність грибів, і вони масово відправляються на «тихе полювання», навіть з сусідніх областей. Так, починаючи з 17:00 27 жовтня до ранку 28 жовтня рятувальники Олешківського району відшукали 9 осіб, серед яких 2 дітей, які заблукали у лісі. Перший виклик на номер «101» надійшов від туристичної групи з Одеської області. Туристи вже збиралися додому, коли помітили відсутність однієї жінки. Рятувальники менше ніж за годину знайшли в лісовому масиві поблизу села Раденськ замерзлу та заплакану шанувальницю «тихого полювання».
Наступний виклик надійшов від цілої родини, яка втратила орієнтир поблизу селища Нова Маячка. Завдяки рятувальникам через дві години родина із дитиною вже прямувала додому.
Найрезонанснішими виявилися пошуки ще однієї компанії, серед яких була дворічна дитина. Близько 21:00 громадяни повідомили, що загубилися в лісі. Вдалося з’ясувати, що люди перебувають на території найбільшої в Європі пустелі. На їх пошуки було направлено 18 чоловік особового складу Олешківського районного сектору обласної ДСНС та 3 одиниці допоміжної техніки. Відсутність орієнтирів, темний час доби, перемінні опади - значно ускладнювали пошуки. Загалом пошуки тривали більше п’яти годин, подолано чотириста кілометрів на шляху до загублених. Ще дві з половиною години знадобилися на шлях з лісу до траси, де їх чекали рідні.
Варто зазначити, що в жодному з випадків люди грибів не знайшли. Отримавши такий сумнівний досвід, усі, як один, запевнили, що більше до лісу задля збору грибів не вирушатимуть.
Шановні громадяни! Тим, хто все-таки не втрачає надію знайти гриби у лісі, обов’язково потрібно мати з собою наступні речі:
- мобільний телефон із батареєю зарядом на 24 години;
- плащ від дощу;
- сірники та сухий спирт (у дощову погоду розпалити вогнище майже неможливо);
- теплий одяг;
- вода та продукти харчування;
- ліхтар.
Перебуваючи в лісі, потрібно уникати відкритих територій без лісових насаджень! Якщо ви втратили орієнтування – вийдіть на просіку та знайдіть стовпчик із цифрами на ньому. Зателефонуйте за номером 101 та повідомте місце, де ви зайшли до лісу та номери стовпчика біля якого знаходитесь.
Будьте уважними, не вміючи орієнтуватись у лісах, краще туди не ходіть!
За матеріалами ГУ ДСНС України у Херсонській області

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: