Херсон °C

Херсонська реклама може вбивати

Новости » Общество
0

Херсонська реклама може вбиватиМістобудівні правила чітко забороняють розміщувати рекламні носії і зелені насадження біля пішохідних переходів (відповідно до п. 3.19 ДБН В.2.3-5-2001 Вулиці і дороги населених пунктів). Це правило має назву «трикутник видимості» і прописано для того, щоб водії завчасно мали можливість побачити пішохода, а пішохід мав можливість добре прочитати дорожню обстановку і здійснити безпечний перехід по пішохідному переходу.

Але, на практиці, херсонські пішохідні переходи заставлені рекламними носіями, які зменшують в рази кут огляду біля дороги. Ціна такої «помилки»- людське життя! Ще більш прикро, коли жертвами стають неповнолітні діти, що прямують до школи або до дому.І такі трагічні випадки трапляються щорічно.

Під час засідання комітету з доступності міської інфраструктури громадські активісти навели факти грубих порушень облаштування пішохідних переходів, зокрема по вулиці Перекопській біля загальноосвітніх шкіл №№ 32, 36, Палацу молоді, а також на проспекті Ушакова.Така ситуація склалася або через низьку професійну компетентність очільників Херсонського бюро естетики та реклами, бо саме їх рекламні щити розміщені у таких місцях, або наявний чіткий конфлікт інтересів очільників цього комунального підприємства, інших варіантів не існує.

Перший заступник міського голови Ігор Козаков пообіцяв розібратися у ситуації і демонтувати рекламні щити які створюють небезпеку для пішоходів та водіїв. Крім того, директора ХерсонськихЗОШ мають провести моніторинг пішохідних переходів, які ведуть до шкіл з метою виявлення небезпечних елементів на пішохідних переходах для їх подальшого демонтажу комунальними службами міста. Громадські активісти також направлять звернення до Патрульної поліції міста Херсон для вжиття заходів із покращення безпеки дорожнього руху на міських вулицях.

Створення безпечного і комфортного публічного середовища – це амбітна мета для Херсонської громади, з якою вона здатна впоратися лише за наявності доброї волі, знань, багажу успішних історій і кропіткої праці. Активісти впевнені, що лише спільною відповідальністю вдасться подолати атмосферу байдужості та не компетенціїчиновниківвиконавчого комітету Херсонської міської ради у питаннях облаштування міського публічного середовища.

ГО Центр з безпеки міського середовища

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: