Херсон °C

Андрій Гордєєв зіграв у шахи з народним депутатом

Новости » Общество
0

Андрій Гордєєв зіграв у шахи з народним депутатом2 листопада у херсонському шахово-шашковому клубі (вул. Соборна, 18) голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв взяв участь у сеансі одночасної гри з шахів з народним депутатом України Олександром Співаковським, який переконаний, що це гра, в якій ніколи не буває переможених, адже шахи вчать відчувати партнера, вони єднають людей.

«Зараз час шукати те, що нас усіх об’єднує, а не роз’єднує. А це — наше місто, діти, їх майбутнє, і — шахи», - каже парламентар.

Серед учасників гри також були депутати Херсонської обласної ради, представники громадськості та, безпосередньо, професійні гравці та любителі шахів. До речі, наймолодшому шахісту Михайлу Шкуро всього 7 років. Його батько Юрій Шкуро (один з двох міжнародних гросмейстерів Херсона) розповів, що почав займатися із сином шахами, коли йому було 3 роки, а вже в 5 - маленький шахіст виграв обласний чемпіонат в категорії до 8 років. Цьогоріч юний інтелектуальний спортсмен в обласному чемпіонаті з шахів у категорії до 20 років зайняв 5 місце.

Також Юрій Шкуро зазначив: «Хотілося б від держави достойного ставлення до цього виду спорту. Якщо Андрій Гордєєв розвиватиме його, то на наших шахістів чекає великий успіх, адже Херсонщині є ким пишатися».

«Мета заходу показати, що цей вид спорту потребує своїх гравців. І найголовніше, люди, які грають у шахи є інтелектуально розвинуті. Україні такі потрібні», - зазначив очільник області Андрій Гордєєв.

Окрім того, він підкреслив, що поряд з такими видами спорту як футбол, бокс, дзюдо, самбо тощо необхідно розвивати й шахи.

Що стосується самого шахово-шашкового клубу, то він є комунальною власністю м. Херсона. За словами Андрія Анатолійовича, місто має свій бюджет, який може бути направлений на ремонт і утримання в належному стані своєрідного «храму шахів і шашок». Також він додав, що найближчим часом буде проаналізовано ситуацію по шахах в області, щоб планувати відродження інтелектуального виду спорту в регіоні на наступний рік.

В цілому результати гри наступні: парламентар здобув 9 перемог, 2 нічиї та один програш. А голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв, який у шкільні роки мав успіхи в шахах і представляв свій навчальний заклад у змаганнях в молодшій та в старшій лігах, програв народному обранцю Олександру Співаковському.

Зазначимо, що одночасна гра у шахи відбулася за ініціативи ХОЦФЗН «Спорт для всіх».

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: