Херсон °C

У Нововоронцовському районі будуватимуть сонячні електростанції

Новости » Общество
0
Сьогодні керівництво Нововоронцовського району презентувало проект Програми економічного, соціального та культурного району на 2018 рік  заступникам голови ОДА, керівникам структурних підрозділів ОДА та територіальних органів влади в області.
За результатами проведеного аналізу оцінки соціально-економічного розвитку за підсумками I півріччя 2017 року Нововоронцовський район займає 16 рейтингове місце серед районів області.
За інформацією сайту Херсонської ОДА, низька позиція району обумовлена показниками: обсяг виконаних будівельних робіт у розрахунку на одну особу (12 місце) і рівень надходжень доходів до місцевих бюджетів у розрахунку на одну особу (17 місце).
Але район займає 3 місце за приростом чисельності поголів'я свиней у сільськогосподарських підприємствах, 5 місце за темпом зростання прийнятого в експлуатацію житла та 8 місце за показниками середньомісячної заробітної платні на  одного працюючого.
Серед інвестиційних пріоритетів соціально-економічного розвитку району на 2018 рік голова Нововоронцовської РДА Василь Тітаренко відзначив три основні напрямки: розвиток людського капіталу та підвищення стандартів життя населення; підвищення конкурентоспроможності району; розвиток сільських територій.
Він зазначив, що у районі планується збільшити доходи до місцевих бюджетів за рахунок підвищення податкових зобов’язань та створення нових робочих місць. Та презентував інвестиційні проекти, серед яких будівництво сонячних електростанцій.
Як зазначив заступник голови ОДА Вадим Чабан: «Для того, щоб якісні показники від цього інвестпроекту були помітні, компанія має зареєструватись на території району для відрахування у місцевий бюджет податків, що позитивно вплине на показники району».
Після презентації Програми фахівці структурних підрозділів ОДА надали свої зауваження щодо неї. Так, фахівці управління освіти рекомендували звернути увагу на відсутність класів інклюзивної освіти, фахівці департаменту охорони здоров’я надали рекомендації щодо впровадження електронної медицини у районі та фінансування програми серцево-судинних захворювань. Про необхідність ознайомити місцевих фермерів з програмами державної підтримки та фінансування сектору АПК наголосив заступник директора департаменту агропромислового розвитку АПК ОДА Андрій Неделько.
Усі зауваження, надані представниками профільних структурних підрозділів облдержадміністрації під час презентації, керівництво Нововоронцовського району пообіцяло врахувати та відкоригувати у проекті програми розвитку.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: