Херсон °C

На Херсонщині розпочалась операція "Трикстер"

Новости » Общество
0
З 9 листопада поліція області проводить оперативно-профілактичне відпрацювання під умовною назвою "Трикстер”, яке триватиме до кінця місяця. Операція спрямована на протидію організованій злочинності, виявлення та документування протиправних дій членів злочинних груп, причетних до шахрайських заволодінь коштами громадян у сфері електронної комерції.
Під час відпрацювання поліцейські будуть аналізувати інформацію рекламних оголошень, різних сайтів, які пропонують платні послуги за можливість пограти в ігри в режимі онлайн, перевірятимуть онлайн-форуми та блоги щодо суб’єктів господарювання та окремих осіб, причетних до протиправної діяльності, пов’язаної з шахрайським заволодінням коштами громадян у сфері електронної комерції.
Щоб не стати жертвою Інтернет-шахраїв, варто бути обережними, не довіряти пропозиціям придбати товар за занадто заниженими цінами, не робити передоплату, купувати товар лише у перевірених Інтернет-магазинах.
Відповідальність за такі види злочинів настає згідно з ч.3,4 ст.190 Кримінального кодексу України "Шахрайство”:
ч.3 – шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років);
ч.4 – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою (карається позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна).
Відділ комунікації поліції Херсонської області

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: