Херсон °C

На Херсонщині аграрії сплатили до місцевих бюджетів понад 7 млн. грн.

Общество, Экономика
0
У жовтні на земельних торгах, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області, були реалізовані права оренди на 13 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності. Їх загальна площа склала понад 1,1 тис. га на території Горностаївського, Іванівського, Каховського, Новотроїцького, Олешківського та Чаплинського районів.
За перший рік користування землею орендарі сплатили до місцевих бюджетів більш ніж 1,6 млн. грн., що на 362 тис. гривень перевищує стартовий розмір орендної плати. Угоди з переможцями торгів укладені строком на 7 років.
Середня ставка орендної плати за результатами торгів склала 9,34% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок при стартовому розмірі – 8%. Найвищий показник – 15,8% від нормативної грошової оцінки землі, був зафіксований у Горностаївському районі. Тут за оренду 119 га ріллі переможець торгів запропонував 551,6 тис. грн. на рік.
До майже 14,9% зросла відсоткова ставка під час торгів у Новотроїцькому районі, де за право оренди 48,5 га землі учасник готовий сплачувати понад 126 тис. грн. щороку.
Найбільшу кількість земельних ділянок за результатами торгів у жовтні передали в оренду на території Олешківського району – 6 масивів загальною площею близько 162,4 га.
Всього від початку року на земельних аукціонах були продані права оренди на 80 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності загальною площею понад 4,6 тис. га землі – 80,8% від річного плану продажу. До місцевих бюджетів надійшло понад 7 млн. гривень орендної плати.
Довідково
Інформація про результати земельних торгів розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Земельні аукціони».

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: