Херсон °C

Співаковський: Комітет з питань науки та освіти вимагає розглянути законопроект щодо фінансування ВНЗ І-ІІ рівнів

Новости » Общество
0
Співаковський: Комітет з питань науки та освіти вимагає розглянути законопроект щодо фінансування ВНЗ І-ІІ рівнівПро це під час Погоджувальної ради наголосив народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський.
«Ми всі розуміємо, що головний принцип формування бюджету – це баланс. Але робити баланс за рахунок дисбалансу розвитку людського капіталу в Україні, за рахунок руйнування системи підготовки, за рахунок руйнування цілої ланки системи освіти неприпустимо, адже це матиме дуже погані наслідки», – заявив парламентар.
«Комітет з питань науки і освіти одноголосно прийняв рішення розглянути законопроект 6506  про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації. Отже, хочу сказати, що я розумію аргументи, які має голова ВР стосовно цього закону, нерішучість бюджетного комітету, але, шановні колеги, нам всім відповідати за це рішення… Зруйнувати систему, яка сто років формувалась, а саме, сформований людський капітал – це студенти, викладачі, це технологічна база, тощо.. І зараз все це зруйнувати одним рішенням, через те, що все це буде передано на місцевий бюджет. Вкотре наголошую, так робити неприпустимо. Тому, я прошу, від імені Комітету з питань науки і освіти, поставити це питання на голосування », – зауважив Олександр Співаковський.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: