Херсон °C

Андрій Гордєєв: "Ми відновлюємо будівництво мостопереходу"

Новости » Общество
0
18 листопада голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв разом із Міністром Кабінету Міністрів України Олександром Саєнко взяв участь в урочистих заходах, присвячених закладанню капсули з нагоди відновлення будівництва мостопереходу по просп. Адмірала Сенявіна – вул. Залаегерсег у місті Херсон. Також були присутні представники місцевої та обласної влади, народні депутати України Максим Саврасов, Сергій Хлань, Олександр Співаковський та жителі міста.
За інформацією сайту Херсонської ОДА автомобільний мостовий перехід об’єднає між собою мікрорайони «ХБК», «Таврійський» і «Північний», де проживає близько 100 тисяч мешканців міста. Реалізація цього масштабного проекту дасть змогу перенаправити транспортні потоки із західної та північної частин обласного центру у східному напрямку по Бериславському шосе, дозволить поліпшити транспортну розв’язку в обласному центрі, зробить її двохрівневою і врегулює потік транспорту, а також з’явиться можливість уникати в подальшому скупчення спецтехніки, вантажних та легкових транспортних засобів.
Під час відновлення будівельних робіт було закладено капсулу з листом для нащадків. Право урочистого закладання капсули було надано поважному громадянинові міста, колишньому голові Херсонської міської ради Миколі Олександровичу Калінічеву, який керував у ‎1983-1990 роках.
«Цей об`єкт – великий вклад у розвиток Херсонської області. У нього велике майбутнє і у мене радіє душа, що будівництво мостопереходу нарешті потрапило в надійні руки губернатора Херсонщини Андрія Гордєєва», – наголосив Микола Калінічев.
«Сьогоднішня подія дійсно важлива. Ми відновлюємо будівництво мостопереходу, який стане символом небайдужості усіх херсонців до розвитку рідного міста. Він буде об’єднувати Херсон. Коли в травні до нас приїжджав бюджетний комітет і ми презентували цей проект, то тоді було багато скептису. Сьогодні у нас вже є результат завдяки старанням обласної та міської влади, співпраці з Урядом та депутатським корпусом, а також завдяки фінансуванню з державного бюджету України», – зазначив очільник області Андрій Гордєєв.
Проект будівництва мостопереходу був повністю перероблений та двічі проходив експертизу, тепер він складається з 3 пускових комплексів. Дві частини, а це винос інженерних мереж (водопровід та каналізація), вже були опрацьовані. 
До того ж, очільник Херсонщини повідомив, що кошторисна вартість проекту спочатку складала більше 500 млн. грн., але за рахунок торгів, проведених програмою «ProZorro», вартість об’єкту наразі складає 347 млн. грн. Тобто було зекономлено майже 200 млн. грн. Обласна державна адміністрація ставить собі за мету максимально мобілізувати херсонських виробників в цей будівельний процес. 
«Наша задача – до кінця наступного року зробити першу чергу та забезпечити переїзд між Таврійським і ХБК в одну сторону. Проект цікавий, дає макроекономічну генерацію всьому нашому регіону, головне – він створює нові робочі місця», – додав Андрій Гордєєв.
«Я хотів би сьогодні привітати всіх херсонців з надзвичайно важливим інфраструктурним проектом. Сьогоднішнє дійство – надзвичайно важливий приклад того капітального ремонут країни, який здійснює Уряд. Це об’єднує нашу країну,  робить її сильнішою, міцною, єдиною. Бажаю, щоб це був перший етап, і сподіваюсь, що наступного року ми будемо святкувати вже відкриття першого комплексу, а жителі зможуть вільно пересуватися з однієї частина міста до іншої», – зазначив Міністр Кабінету Міністрів України Олександр Саєнко.
Крім цього, Міністр висловив подяку голові Херсонської обласної державної адміністрації Андрію Гордєєву, зазначивши, що для губернатора області це дійсно важливий проект, за який він вболівав: «Я бачу наскільки для Андрія Гордєєва важлива розбудова регіону та міста».
Нагадаємо, що у 2017 році обсяг фінансування шляхопроводу становить 36774,225 тис.грн, з яких 22562,52 тис.грн – кошти державного фонду регіонального розвитку та 14211,705 тис.грн – кошти місцевих бюджетів.  
За результатами процедури закупівлі визначено переможці – генпідрядна організація ПРаТ «Укратоменергобуд» (м.Київ), договір на виконання робіт укладено 4 жовтня 2017 року. На даний час підряднику надано аванс. З метою здійснення технічного нагляду за будівництвом шляхопроводу застосовано тендерну процедуру та визначено переможця – ТОВ «ІК-ПРОЕКТ», з яким укладено договір 7 листопада 2017 року.

Андрій Гордєєв: "Ми відновлюємо будівництво мостопереходу"

 

Андрій Гордєєв: "Ми відновлюємо будівництво мостопереходу"

 

Андрій Гордєєв: "Ми відновлюємо будівництво мостопереходу"

 

Андрій Гордєєв: "Ми відновлюємо будівництво мостопереходу"

 

Андрій Гордєєв: "Ми відновлюємо будівництво мостопереходу"

 

Андрій Гордєєв: "Ми відновлюємо будівництво мостопереходу"

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: