Херсон °C

У Генічеську відбулась зустріч з учасниками АТО

Новости » Общество
0
17 листопада працівники Центру допомоги учасникам АТО при ОДА, ІРЦ «Правовий простір», Генічеської РДА, сільські голови, керівники управлінь та організацій провели спільну нараду з учасниками бойових дій та членами їх сімей. Були присутні і мами загиблих учасників АТО. Про це у Фейсбук повідомляє керівник Центру допомоги Наталія Возаловська.
"Перш за все хочу відмітити, що всі заходи у Генічеському районі починаються з вшанування хвилиною мовчання загиблих героїв. Ми маємо щодня, щохвилини пам’ятати, кому завдячуємо мирними життям. Надалі було активне обговорення проблем. Дуже активне, бо ситуація у прикордонному районі не така проста. Те, що стосується РДА, ОДА, вирішити можна, а от те, що стосується місцевих «ізбранних», там набагато складніше. Наприклад, за заявами атовців райрада не виділила кошти на проїзд учасникам АТО автомобільним транспортом. По місту їздять ніби безкоштовно, а от поїхати до обласного центру можуть тільки за власний кошт, а він в один бік 186 грн. Відмінили також рішення щодо безкоштовного харчування дітей учасників АТО.
З оздоровленням дітей більш ніж краще. Всі дітки відпочили і набралися здоров’я, але це не завдяки депутатам, а завдяки державним програмам та програмі місцевої програми РДА. Дітки відпочивали по три рази. Хочу подякувати районній адміністрації за спільну роботу щодо сімейного відпочинку учасників АТО на узбережжі Азовського моря. Як не було важко, але тільки через програму Центру ми змогли оздоровити біля 50 сімей. Є перспектива щодо відкриття реабілітаційного центру для учасників бойових дій.
Є просто величезна проблема щодо оформлення землі, мається на увазі експертиза у Києві. От де корупція процвітає, і нема просвіту.
Добре попрацював юрист ІРЦ «Правовий простір» Сергій Плахотнюк. Було багато запитань від членів сімей учасників АТО та сімей загиблих. І ще, роботодавці не хочуть брати на роботу атовців. Чому? Та тому, що як тільки при оформленні на роботу діло доходить до військового квитка, доразу відмовляють. Виявляється, через запис щодо зарахування до оперативного резерву першої черги. З таким ми стикнулися вперше. Тут вже без коментарів", - наголошує Наталія Возаловська.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: