Херсон °C

Херсонські роботодавці подали майже 1 мільйон вакансій

Новости » Общество
0
Херсонські роботодавці подали майже 1 мільйон вакансійПротягом січня-жовтня 2017 року до Державної служби зайнятості України звернулось 169 тисяч роботодавців, які подали відомості про 904 тисячі вільних вакансій, що значно більше ніж у минулому році. Так, кількість роботодавців, які звернулись до ДСЗ збільшилась у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року на 11%, а кількість вакансій на 12%, інформує прес-служба відомства.
У службі зайнятості підкреслили, що з огляду на активізацію економічних процесів у державі, в Україні розпочинається соціальний проект під лозунгом "Живи та працюй в Україні”, головною метою якого є пожвавлення людей на ринку праці України. Організатором проекту виступила Служба зайнятості за підтримки органів місцевої влади. В рамках проекту по всій Україні будуть відбуватись інформаційні активності, спрямовані на якнайшвидший пошук роботи для безробітних та підбір вакансій для роботодавців. Зокрема, в рамках проекту, будуть організовані масштабні ярмарки вакансій на найбільших підприємствах держави.
За січень-жовтень 2017 року кількість осіб, працевлаштованих за сприяння державної служби занятості, зросла на 38 тис. або 6% та становила 693 тисячі. При цьому, 44% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного. Крім того, 200 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.
З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, у січні-жовтні 2017 року за сприяння державної служби зайнятості 153 тис. безробітних проходили професійне навчання. Зокрема, кількість безробітних, які навчалися у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, зросла на 18% та становила 41 тис. осіб.
Завдяки підвищенню результативності роботи щодо оперативного працевлаштування громадян, кількість безробітних станом на 1 листопада 2017 року, у порівнянні з відповідною датою 2016 року, скоротилася на 11% (на 34 тис.) та становила 282 тисячі.
Зокрема, за цей період роботодавці Херсонщини надали до служби зайнятості 22,1 тис. вакансій, що на 7% більше минулорічного показника. Службою зайнятості активно впроваджувались механізми стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць і  впродовж січня-жовтня 2017 року 384 безробітних були працевлаштовані на створені роботодавцями робочі місця шляхом компенсації фактичних витрат в розмірі єдиного внеску на загальнодержавне соціальне страхування.
Професійне навчання за направленням центрів зайнятості Херсонщини з початку року пройшли 4,7 тис. безробітних. Більшість із них навчались на замовлення роботодавців, отже, працевлаштовані.
З початку року за допомогою Херсонської обласної служби зайнятості забезпечено роботою 20,7 тис. осіб. Крім того, до громадських та інших робіт тимчасового характеру було залучено 4,6 тис осіб з числа безробітних.
 
 
Відділ організаційно-інформаційної роботи Херсонського обласного центру зайнятості 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: