Херсон °C

У Херсоні 76 батьків неналежно виконують батьківські обов’язки

Новости » Общество
0

У Херсоні 76 батьків неналежно виконують батьківські обов’язкиСлужба у справах дітей інформує, що на черговому засіданні координаційної ради у справах дітей районної у м. Херсоні ради, що відбулося 17 листопада 2017 року, було розглянуто питання, що стосуються захисту прав дітей, зокрема:

Про взаємодію служби у справах дітей Суворовської районної ради із організаціями та установами щодо питань попередження іпрофілактики негативних проявів серед дітей, правопорушень і злочинів.

Також відзначено, що служба у справах дітей тісно співпрацює з підрозділами Національної поліції, соціальними службами, медичними та освітніми установами, громадськими організаціями та об’єднаннями, керівниками квартальних комітетів та ОСББ з питань профілактики і попередження дитячої бездоглядності, безпритульності серед підлітків, попередження насильства в сім’ї. Для виявлення дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, запобігання негативним проявам у підлітковому середовищі, спеціалістами служби у справах дітей, спільно із установами та організаціями протягом 2017 року, проведено 78 профілактичних рейди: «Діти вулиці», «Підліток», «Сім’я», «Канікули». За їх результатами, 20 підлітків із 14 родин поставлено на облік служби у справах дітей, як таких, що опинилися у складних життєвих обставинах, відвідано 243 сім’ї та складено відповідні акти обстеження матеріально - побутових умов проживання і виховання дітей, попереджено 76 батьків, які неналежно виконують батьківські обов’язки. Ініційовано притягнення 17 осіб до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків за ст. 184 КУ п АП, 15 осіб ( 13 позовів до суду) - до позбавлення батьківських справ. На сьогодні Херсонський міський суд задовольнив 2 позови стосовно позбавлення батьківських прав 2 осіб.

Під час проведення профілактичних рейдів з батьками та особами, що їх замінюють, проводиться інформаційно - роз’яснювальна робота щодо змін у чинному законодавстві України стосовно захисту прав, свобод та інтересів дітей, відповідальності дорослих за розвиток, виховання та навчання підлітків.

З неповнолітніми проводяться попереджувальні бесіди щодо Інтернет – ігор, які провокують скоєння самогубств.

З метою запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, профілактики правопорушень у дитячому середовищі, виявлення неповнолітніх осіб, що знаходяться у розважальних закладах у вечірній та нічний час, несанкціонованого продажу неповнолітнім тютюнових та алкогольних виробів, службою у справах дітей, спільно із представниками Національної поліції щомісяця проводяться профілактичні відпрацювання.

Під час проведення профілактичних рейдів складено протоколи на 5 осіб, які порушили правила торгівлі спиртними напоями і тютюновими виробами (продаж неповнолітнім - ст.156 ч.2 КУп АП), на 12 неповнолітніх, які вживали алкогольні напої (ст.178 ч.1 КУп АП), на 4 осіб, які довели підлітків до стану сп’яніння (ст.180 КУп АП), затримано 4 малолітніх, які були у стані алкогольного сп’яніння.

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: