Херсон °C

Екологи нарахують багатомільйонні збитки Бериславському зерновому терміналу

Новости » Общество
0

У жовтні 2017 року проведена планова перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Бериславський зерновий термінал», яке займається прийманням та перевантаженням зернових та технічних культур.

За результатами перевірки встановлено, що частина земельної ділянки площею 432,48м.кв. по вул. Травня, 300 у місті Бериславі, яка надана підприємству в оренду під розміщення та обслуговування навантажувально-розвантажувального майданчика, фактично використовується не за цільовим призначенням, а під розміщення будівлі та загону овець.

На земельній ділянці площею 0,66 м.кв. виявлена пляма з ознаками розливу паливно-мастильних матеріалів.

На зазначених земельних ділянках спеціалістом відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції у Херсонській області відібрано проби ґрунту.

За результатами протоколу вимірювань складу та властивостей грунтів встановлено перевищення фонового вмісту по нітратам, сульфатам, амонію та нафтопродуктам, що призвело до забруднення земельної ділянки загальною площею 283 м.кв., що є порушенням статті 96 Земельного кодексу України, статті 35 Закону України «Про охорону земель».

Наразі Державною екологічною інспекцією у Херсонській області здійснюється розрахунок збитків, заподіяних державі внаслідок забруднення на нецільового використання земель.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: