Херсон °C

Андрій Гордєєв та Марина Порошенко підписали Меморандум

Новости » Общество
0
У ході візиту в Олешківську гімназію дружина Президента поспілкувалася з учнями інклюзивних класів та разом із педагогами обговорила організацію інклюзивної моделі навчання у закладі. Наразі тут навчається 17 дітей з особливими освітніми потребами у семи інклюзивних класах. Соціально-психологічний, корекційний супровід навчального процесу учнів з особливими освітніми потребами забезпечують асистенти вчителя, психологи, соціальні педагоги. Гімназія облаштована пандусом, виділені сходи для дітей з порушенням зору та відкрито спеціально облаштований тренажерний зал для таких учнів. Дружина Президента Марина Порошенко разом з головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим підписали Меморандум про співпрацю. У рамках якого Херсонщина долучилася до Національного проекту Благодійного Фонду Порошенка "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації".
За словами пані Порошенко, на сьогодні у Херсонській області працюють 69 інклюзивних шкіл, в яких навчається 275 учнів з особливими освітніми потребами, але інклюзивною освітою охоплені лише 1% «особливих» дітей регіону, тому є над чим працювати.
«Підписання цього меморандуму є дуже знаковою подією для області. Ми й надалі будемо реалізовувати державну політику, а саме впроваджувати і покращувати умови для забезпечення прав і можливостей осіб з особливими освітніми потребами для здобуття ними знань, враховуючи їх індивідуальні потреби, можливості, здібності та інші вимоги», - сказав Андрій Гордєєв.
Також голова облдержадміністрації зазначив, що на Херсонщині протягом цього навчального року було збільшено кількість шкіл, де впроваджується інклюзивна освіта. Найбільш активно вона впроваджується у Білозерському, Генічеському, Олешківському районах та у Херсоні.
Із метою створення якісних умов для навчання учнів з особливими освітніми потребами у загальноосвітніх закладах Марина Порошенко вручила Андрію Гордєєву типові проекти Медіатеки та Ресурсної кімнати, які розроблені Благодійним Фондом Порошенко спільно з Міністерством регіонального  розвитку, будівництва та ЖКГ та мають рекомендаційний характер.

Андрій Гордєєв та Марина Порошенко підписали Меморандум

 

Андрій Гордєєв та Марина Порошенко підписали Меморандум

 

Андрій Гордєєв та Марина Порошенко підписали Меморандум

 

Благодійний Фонд Порошенка існує з 1998 року, і розглядає благодійну діяльність як доброчинний внесок в соціальне служіння і не переслідує цілі щодо отримання політичних чи інших дивідендів. Нещодавно Фонд долучився до Національного проекту з впровадження інклюзивної освіти. 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: