Херсон °C

Сотні херсонців отримали шанс на одужання

Новости » Общество
0

Сотні херсонців отримали шанс на одужанняУ травні 2017 року на Херсонщині був впроваджений унікальний проект, аналогів якому на сьогоднішній день в Україні немає. За ініціативи Херсонської обласної ради стала можливою реалізація програми «Наближення якісної діагностики до населення області». В рамках виїзної роботи у районах фахівці Херсонського обласного онкологічного диспансеру, за допомогою працівників центральних районних лікарень, проводили огляд та консультації населення. Програма виїзної онкологічної допомоги, крім оглядів фахівців, включала швидкі та надійні онкотести для виявлення 12 видів раку. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Херсонської облради.

Протягом усього періоду дії програми охоплено 14 районів Херсонської області. Кінець жовтня та листопад були найбільш насиченими та активними з моменту впровадження програми. За цей період лікарі Херсонського обласного онкологічного диспансеру відвідали Новотроїцький, Каланчацький, Бериславський, Чаплинський та Каховський райони.

У 5 районах було оглянуто близько 3,5 тисяч жителів. Виявлено, що більше 500 із них потребують подальшої допомоги онколікарів. Діагностовано більше 100 випадків злоякісних новоутворень та підозри на злоякісні новоутворення. Близько 350 обстежених осіб мали передпухлинну і непухлинну патологію та хронічні запальні захворювання, що потребують лікування у найближчий час.

Більше 2000 жінок пройшли огляд гінеколога із цитологічним дослідженням. Понад 1500 жінок та 600 чоловіків здали кров на визначення рівня онкомаркерів щодо захворювань яєчників та передміхурової залози. Близько 600 осіб також здали аналізи калу на приховану кров для визначення патології кишківника та шлунку.

«Ми були вражені результатами даної роботи. Хворих виявилося дуже багато і це нас засмутило. Проте люди отримали шанс на одужання – і це головне. Щира вдячність лікарям, які зважилися на цей важкий процес, адже за добу доводилося обстежувати до сотні пацієнтів. Я низко вклоняюся їм за таку відданість своїй справі», – каже голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Всі онкохворі диспансерної групи, що проживають у районах, мали змогу пройти якісне планове обстеження, не виїжджаючи до Херсону.

У кожному районі, попри насичену консультативну та діагностичну роботу, фахівці онкодиспансеру зустрічалися із колегами-медиками та головами районних рад і районних державних адміністрацій, де проводили аналіз онкоепідеміологічної ситуації в районі, обговорювали переваги та недоліки онкослужби, знайомили з ознаками онкозахворювань та методами ранньої діагностики злоякісних новоутворень. У кожному районі проводилися тренінги із застосування експрес-тестів у лабораторії.

Працюючи у районах протягом тижня, онкологи оглядали населення на базі центральних районних лікарень, лікарських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів, куди голови сільських і селищних рад організовували підвіз мешканців.

Виїзна робота показала, що здоров’я населення – це не лише робота медиків. Програма «Наближення якісної діагностики до населення області» продемонструвала приклад та можливості успішної командної роботи медичних працівників і представників влади.

Сотні херсонців отримали шанс на одужання

 

Сотні херсонців отримали шанс на одужання

 

Сотні херсонців отримали шанс на одужання

 

Сотні херсонців отримали шанс на одужання

 

Сотні херсонців отримали шанс на одужання

 

Сотні херсонців отримали шанс на одужання

 

Сотні херсонців отримали шанс на одужання

 

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: