Херсон °C

НПП “Нижньодніпровський” підтримує проект "Остання Січ України"

Новости » Общество
0
НПП “Нижньодніпровський” підтримує проект "Остання Січ України"Керівник НПП Олексій Чачібая та начальник відділу рекреації Шкарупа С.О. 5-го грудня взяли участь у відкритій громадській дискусії з питань розробки, просування та впровадження іміджевого туристичного, патріотично-виховного проекту «Остання Січ України», об’єкти якого знаходяться або частково планується розмістити на території національного природного парку.
У діловому спілкуванні, організованому громадською організацією "АРР Таврійського обєднання територіальних громад ” та адміністрацією парку, прийняли участь керівники місцевої влади, сільські голови Бериславщини, керівництво Новокаховської міської ради, Департаменту культури, туризму та курортів Херсонської облдержадміністрації, депутати обласної та місцевих рад Таврійського субрегіону, представники асоціації міст України, громадські активісти.
Метою майбутнього проекту є розвиток туристичної привабливості Таврійського субрегіону, збереження та популяризації історико-культурної спадщини, унікальних природних атракцій Херсонщини, поширення козацького та національно-патріотичного руху. В ході дискусії запропоновано ініціювати надання розробленому проекту статусу національного. За результатами обговорення підписано Меморандум, в якому учасники домовилися про наступне:
1. Підтримати ініціативу зацікавлених організацій, громадян, органів влади та місцевого самоврядування Таврійського субрегіону щодо розробки, просування та впровадження іміджевого туристичного, патріотично-виховного проекту «Остання Січ України», спрямованого на популяризацію туристичної привабливості Херсонщини, розвиток козацького та національно-патріотичного руху, впровадження та поширення патріотичного виховання дітей та молоді.
2. Утворити спільну робочу групу по розробці, просуванню іміджевого туристичного, патріотично-виховного проекту «Остання Січ України» шляхом делегування до її складу представників учасників відкритої громадської дискусії, залучення інших зацікавлених осіб.
3. Сприяти на своєму рівні та в межах повноважень і компетенції розробці та реалізації проектів краєзнавчо-туристичного, екологічного, патріотичного спрямування, залучаючи власні організаційні, інтелектуальні, матеріальні та фінансові ресурси.
Учасники підтверджують, що взаємодія та співробітництво буде здійснюватися на основі законодавства України, на засадах демократизму, добровільності, відкритості, довіри, толерантності. Цей Меморандум укладено терміном на три роки.
За повідомленням НПП "Нижньодніпровський" у Фейсбук

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: