Херсон °C

22 грудня відбудеться бюджетна сесія Херсонської обласної ради

Новости » Общество
0
Сьогодні, 14 грудня, депутат Михайло Романій провів чергове засідання постійної комісії з питань соціального захисту, зайнятості населення та охорони праці. Про це повідомляє прес-служба обласної ради. Участь у роботі взяли депутати обласної ради – члени комісії: Олег Довбиш та Олександр Граб. На порядок денний комісії було винесено понад 100 проблемних питань в соціальній сфері, з яких 84 – звернення щодо надання матеріальної допомоги на лікування.
Члени комісії підтримали внесення змін до обласної програми соціального захисту людей похилого віку, інвалідів та підтримки сім’ї, утвердження гендерної рівності і протидії торгівлі людьми на 2015-2019 роки. Зокрема, у рамках цієї програми депутати одноголосно погодилися із збільшенням загальної суми на надання разової матеріальної допомоги сім’ям, які втратили годувальника із числа ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС до 72,5 тис. грн (раніше вона становила 70,0 тис. грн).
Окрім того, з 950 тис. грн до 2 млн грн збільшено надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям області, які опинилися у скрутному становищі внаслідок непередбачених обставин.
Досить дискусійно депутати розглянули звернення громадських організацій воїнів АТО щодо фінансування їх діяльності. Як відзначив голова постійної комісії Михайло Романій, дві громадські організації мають ідентичні статути та плани роботи. Тому у членів комісії постало питання щодо доцільності фінансування громадських організацій з ідентичними завданнями та функціями. Разом з тим, депутати хочуть побачити єдиний підхід до їх реєстрації. Враховуючи фінансові можливості обласного бюджету, постійна комісія запропонували обласній державній адміністрації провести «круглий стіл» стосовно об’єднання громадських організацій воїнів АТО.
Обговорюючи звіт робочої групи з проведення налізу стану виконання обласного бюджету за 9 місяців та підготовки до затвердження проекту обласного бюджету на 2018 рік, голова постійної комісії звернув увагу в.о. начальника управління з питань фізичної культури та спорту на роботу Херсонського обласного центру олімпійської підготовки з гандболу (далі – ЦОП). ЦОП не має власної бази для проведення навчально-тренувальних зборів, місць для харчування та проживання спортсменів протягом року, приміщення та обладнання, призначених для проведення реабілітаційно-відновлювальних заходів, що не відповідає вимогам типового положення про центри олімпійської підготовки.
У зв’язку з цим, постійна комісія рекомендувала управлінню привести роботу ЦОП у відповідність до вимог чинного законодавства, а також створити на базі ЦОП умови для підготовки не лише гандболістів, але і інших видів спорту.
Нагадаємо, 22 грудня відбудеться бюджетна сесія Херсонської обласної ради.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: