Херсон °C

Головні бібліотеки області існуватимуть й далі - позиція обласної ради

Новости » Общество
0
Таке рішення після 3 – годинного обговорення та дискусій запропонували винести на розгляд чергової сесії Херсонської обласної ради депутати постійної комісії з питань управління об’єктами комунальної власності. Ще до розгляду питання на комісії воно набуло розголосу в місцевих ЗМІ. Під час засідання відбулася дискусія між працівниками бібліотек, депутатами та присутніми представниками громадськості. Учасники обговорення врешті-решт порозумілися, що бібліотеки мають існувати, але повинні бути оптимізовані.
Над вивченням цього питання попередньо працювала робоча група, яка детально вивчала питання реорганізації, яка при цьому не зашкодить нормальному функціонуванню закладів. За висновками комісії шляхом оптимізації планується провести внутрішній аудит, що дасть можливість перерозподілити кошти на більш важливі для задоволення потреб суспільства та для розвитку закладів речі.
Загалом штат бібліотечних працівників у бібліотечних закладах складає приблизно 250 чоловік. Причому безпосередньо бібліотечною справою опікуються лише дві третини з них. Решта, близько 30 відсотків – це технічні та господарські працівники. На утриманні бібліотек знаходиться 10 бухгалтерів, 7 сантехніків, а також комп’ютерні фахівці, слюсарі тощо. Загалом це 64 працівники. 
"Мова не йде про те, що депутати хочуть у вас щось забрати й когось скоротити. Мова йде саме про оптимізацію, з неминучістю якої згодні усі присутні. Мова йде про державницьку позицію у цьому питанні, яку маємо займати усі ми!” — констатували учасники зібрання.
Члени постійної комісії облради з питань управління об’єктами комунальної власності ухвалили два рішення. Перше – керівники бібліотек повинні надати свої плани оптимізації, пропозиції, які будуть розглянуті на наступному засіданні комісії, аби вийти на сесію обласної ради з консолідованою позицією з цього питання. Друге рішення – винести на розгляд чергової сесії питання про удосконалення та реорганізацію бібліотек.
За матеріалами офіційної інформації з сайту Херсонської обласної ради.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 2+2
Ответ: