Херсон °C

Охорона нацпарку «Нижньодніпровський» виявила незаконні вирубані дерева

Новости » Общество
0
Служба охорони нацпарку «Нижньодніпровський» перевірила факти порушення природоохоронного законодавства щодо проведення незаконних рубок. Про це йдеться на сторінці Фейсбук нацпарку. Перевірка проводилась в період з 4 по 8 грудня поточного року з застосуванням автомобільного транспорту та плавзасобів. Було обстежено прибережні ділянки р. Дніпро в районі сіл Ольгівка, Миколаївка, Львово, Камянка, Токарівка, Понятовка і острова Козацький та проведено опитування місцевого населення.
Перевіркою встановлено:
• пні різної висоти та діаметру (див. фото);
• порубкові рештки біля місць рубки;
• стан пнів та порубкових решток свідчать про різні строки рубки; 
• місця навантаження/розвантаження деревини знаходяться на березі р. Дніпро в районі с. Токарівка, на березі р.Козак в районі сел Миколаївка, Козацьке, насосної станції с. Львово, причала "Нібулон”. Виявлені порушення знаходяться в господарській зоні Парку, а постійний земле- та лісокористувач – державне підприємство «Херсонське лісомисливське господарство».
Місцеве населення має велику кількість різноманітних човнів у прибережній зоні. А служба охорони парку – навпаки, на жаль, вже два роки очікує плавзасоби, які конче необхідні для належного патрулювання і охорони територій парку. Але, незважаючи на такі вагомі перепони, службовці виконують належним чином свої обов’язки на орендованих катерах.
Так, державною охороною Парку вже були затримані порушники, що незаконно рубали деревину біля с. Токарівка (протокол про адміністративне правопорушення від 18.07.2017 № 01/066/09) і с. Н.Тягінка (протокол про адміністративне правопорушення від 06.11.2017 № 001/006/09), с. Ольгівка (протокол про адміністративне правопорушення від 30.09.2017 № 01/069/08). Один протокол знаходиться на розгляді суду, ще по одному порушником сплачено штраф та збитки.
Від службових осіб ДП "Херсонське лісомисливське господарство” надійшла інформація про виявлення 21.11.2017 р. лісовою охороною в районі с. Токарівка осіб, що скоювали незаконну рубку. Правопорушники доправлені в Білозерський РВ поліції, незаконно добута деревина – вилучена. З метою посилення охорони лісових насаджень природно-заповідного фонду відділом державної охорони планується проведення спільних рейдів з лісовою охороною підприємств, розташованих в межах Національного парку. 

Охорона нацпарку «Нижньодніпровський» виявила незаконні вирубані дерева

 

Охорона нацпарку «Нижньодніпровський» виявила незаконні вирубані дерева

 


0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 1+1
Ответ: