Херсон °C

На вулицях Херсона відловили понад 700 безпритульних тварин

Новости » Общество
0

На вулицях Херсона відловили понад 700 безпритульних тваринУ 2017 році на ветеринарні послуги міським комунальним підприємством «Гарантія» використано 108 600 грн. За ці кошти відловилиі вилікували вже понад 700 бездомних тварин та простерилізовано 455.

Про це йдеться у річному звіті міського голови Володимира Миколаєнко.

У Херсоні наприкінці минулого року відкрито оновлений Притулок бездомних тварин. Щотижня працівниками комунального підприємства «Гарантія», за яким закріплено притулок, відловлюється близько 30 бездомних собак на вулицях міста. Усіх відловлених тварин обов’язково кліпсують та стерилізують. Після цього їх залишають на перетриманні у притулку ще 7-10 діб, щоб виявити серед них та вилікувати хворих собак.

Задля безпеки працівників та гуманного відлову бездомних тварин було придбано ремкомплект для шприцемету, спеціальний пристрій та сітку для захоплення тварин, пастку «Снеппі», 5 кліток з шибером. Також для відлову тварин закуплено ліки, які мають розслаблюючу дію і не шкідливі для них. Цього року придбано будки для собак та нові вольєри. Здійснено поточний ремонт бетонного майданчика під вольєри. На це із міського бюджету було виділено 100 тис.грн.

Щоб попередити збільшення чисельності собак на вулицях та їх агресії, працівники притулку просять херсонців бути відповідальними - не викидати домашніх тварин на вулицю та дотримуватись правил їх утримання. А для соціально незахищених верств населення цього року із міського бюджету виділено 20 тис.грн. на ветеринарні послуги для їх домашніх улюбленців.

Притулок бездомних тварин працює з 8 до 17 години щодня, крім вихідних, за адресою: вул. Бурназяна, 14а. Повідомити працівникам притулку про агресивну або хвору тварину, а також проконсультуватися щодо утримання домашніх тварин можна за телефонами: 26-42-12; (050) 200-77-62; (068) 363-70-29.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: