Херсон °C

Фіскали Херсонщини підвели підсумки акції «Разом – зробимо ЦОП краще!»

Общество, Экономика
0
Фіскали Херсонщини підвели підсумки акції «Разом – зробимо ЦОП краще!»З метою вивчення рівня ефективності та якості надання послуг у Центрах обслуговування платників територіальних органів ДФС у Херсонській області з 15 листопада до 15 грудня проводилася інформаційно - просвітницька акція «Разом – зробимо ЦОП краще!».
Ініціативу фіскалів щодо опитування підтримали члени Громадської ради при ГУ ДФС у Херсонській області. Анонс про анкетування був розміщений на субсайті Головного управління ДФС у Херсонській області. Також, інформаційній обізнаності суб’єктів господарювання, платників податків та громадян нашої області щодо анкетування сприяли Об’єднання організацій роботодавців Херсонщини та Херсонська торгово-промислова палата, які  долучилися до акції.
Ексклюзивні анкети для опитування розробили спеціалісти фіскального відомства області. Анкетування проводилося шляхом анонімного опитування і розраховане на участь громадян та платників податків – відвідувачів ЦОП.
Загалом в акції взяли участь 89 респондентів, 46% із них – юридичні особи, 36% – підприємці, 18% – громадяни.
Усі опитувальні листи були ретельно розглянуті, опрацьовані та проаналізовані. За результатами підрахунку голосів, полегшення в отриманні адміністративних, інформаційних та консультаційних послуг із відкриттям ЦОП відчули 70% респондентів.
Графік роботи ЦОП задовольняє майже усіх опитаних – 96%. Майже 90% громадян стверджують, що послуги їм надавали у визначений строк, кваліфіковані працівники, які безпідставно не відмовляли у наданні послуг.
Крім того, під час опитування збиралися зауваження та пропозиції щодо удосконалення роботи ЦОП. Так, громадяни нарікали на систему обробки бази даних та несвоєчасне оновлення податкової звітності, люди невисокого зросту – на незручності у спілкуванні з фахівцями через завеликий розділовий бар’єр, а високого навпаки – через занизький. 
А от пропонували, зокрема, збільшити штатну чисельність працівників ЦОП, підвищити кваліфікацію працівників, змінити графік роботи, удосконалити систему обробки бази даних та розмістити кіоски із бланками.
Тож працювати фіскалам є над чим. Результати опитування будуть використані для розробки та реалізації заходів із поліпшення якості надання послуг у ЦОП.
Виражаюючи особисту позицію, такі громадяни впливають на майбутнє та пріоритети фіскальної служби, визначають як саме будуть надаватися фіскальні послуги та сприяють підвищенню їх якості. А це і було головною метою проведення акції «Разом - зробимо ЦОП краще!».
Висловлюємо вдячність усім, хто взяв участь в опитуванні та подав свою думку!
 
Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: