Херсон °C

Співаковський: Побудова сучасного університетського середовища -це «фільтр» для затримки талановитої молоді

Общество, Политика
0
Співаковський: Побудова сучасного університетського середовища -це «фільтр» для затримки талановитої молодіСучасні університети мають стати для молоді місцем тяжіння, де поряд із якісною освітою створені максимально комфортні умови для проживання, розвитку талантів та проведення дозвілля — в цьому переконаний народний депутат України, перший заступник голови Комітету ВР з питань науки та освіти Олександр Співаковський.
За його словами, по-справжньому сучасний університет уже не може бути виключно освітнім закладом, тут має бути створене середовище, в якому молодій людині буде комфортно жити, самовдосконалюватися, проводити дозвілля тощо.
«Університети — це місце, де капіталізується студент, йому має бути там комфортно», – заявив парламентар під час підсумкової прес-конференції, що відбулася наприкінці минулого року у Херсонській облдержадміністрації.
Він поділився з присутніми планами щодо побудови на території найбільшого херсонського вишу – Херсонського держуніверситету – плавального басейну, яким зможе користуватися вся студентстська та шкільна молодь Херсона. Причому великих коштів, за його словами, це знадобиться, адже новітні технології сьогодні дозволяють отримати максимально гарний результат із мінімальними витратами.
«Використовуючи сучасні технології, сучасні проекти, за цілком розумні кошти сьогодні можна побудувати каркасний басейн з 5 доріжками по 25 метрів, з роздягальнями, душовими. Та ще й з мінімальними витратами на опалення та обслуговування. Чому на території університету? Тому, що це 8 тисяч студентів і вже є всі необхідні комунікації», – розповів нардеп.
Як наголосив О.Співаковський, молодь ще й тому виїжджає з Херсона до великих міст або за кордон, що не бачить тут середовища для дозвілля та розвитку. Якщо ж молоді люди бачитимуть, що в рідному місті є відповідні умови для власної капіталізації — якісна освіта, сучасні центри спорту, дозвілля, шопінгу, то у більшості з них навряд залишиться бажання емігрувати.
«Принцип побудови університеського середовища може стати тим «фільтром», який затримуватиме талановиту молодь тут, на території Херсона. За таким принципом, до речі, побудовані американські, європейські університети. І інших рецептів поки ніхто не вигадав», – зазначив Олександр Співаковський.
Прес-служба народного депутата Олександра Співаковського

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *

Подписаться на комментарии

Вопрос: 4+4
Ответ: